Pluimveehouderij

Nieuws

ABN Amro: leghennensector krimpt door omschakeling

Amsterdam – De Nederlandse leghennensector zal de komende jaren krimpen tot een niveau van 30 tot 32 miljoen henplaatsen.

In 2010 bedroeg het aantal henplaatsen in de legsector nog 33,7 miljoen. Die verwachting heeft ABN Amro. De bank heeft een rapport gepubliceerd over de Nederlandse pluimveesector.

ABN Amro schrijft de krimp toe aan de omschakeling van kooihuisvesting naar alternatieve huisvestingsvormen. Het grootste deel van de legbedrijven schakelt om naar volièresystemen en zo worden ze producent van scharreleieren.

ABN Amro verwacht dat kooi-eieren uit landen als Polen, Spanje en Italië een marktverstorend effect zullen hebben. De bank verwacht dat de noordelijke EU-lidstaten zullen trachten hun grenzen af te sluiten voor deze kooi-eieren. Toch verwacht de bank dat de eierprijzen zich op een hoger niveau zullen bewegen dan nu het geval is.

Of registreer je om te kunnen reageren.