Pluimveehouderij

Nieuws

Overgangstermijn voor groepshuisvesting in Duitse leghennenhouderij onzeker

Berlijn – De groepshuisvestingskooien in de leghennenhouderij in Duitsland moeten eerder worden afgeschaft dan door de regering in Berlijn beoogd. Dat heeft de Bondsraad – de deelstatenkamer van het parlement – besloten.

Landbouwminister Ilse Aigner mikte op een overgangstermijn voor deze ’kleine volières’ als alternatief voor de gangbare legbatterijen tot 2035. Een meerderheid van de Bondsraad heeft dat nu afgewezen.

Mogelijk wordt de overgangstermijn 2020 of nog eerder, maar dat ligt nog niet vast. Aigner staat voor de opgave het overleg daarover te openen. De groepshuisvestingskooien zijn vanaf het begin omstreden geweest. Desondanks kwam het vorig jaar als een verrassing dat Aigner er alsnog vanaf wilde.

Of registreer je om te kunnen reageren.