Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Nog veel werk om Griekse kooisystemen uit te bannen

Amsterdam – Zouras, het grootste pluimveebedrijf in Griekenland, heeft bekendgemaakt dat ze de oude legbatterijkooien om zal bouwen tot diervriendelijker methodes, om te voldoen aan het opkomende Europese verbod op dit houderijsysteem.

Vorige maand maakte de internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters nog bekend dat Zouras Europese fondsen had gebruikt voor het bouwen van legbatterijkooien.

Zouras had 9,8 miljoen euro geïnvesteerd in faciliteiten voor batterijkooien, waarvan 2,772 miljoen afkomstig was van Europese fondsen, 1,188 miljoen van de Griekse overheid en 5,84 miljoen eigen geld.

De Europese Commissie kondigde het verbod in 1999 aan, zodat boeren 12 jaar de tijd hadden voor omschakeling. Zouras was hier echter nog steeds niet mee begonnen, en met een capaciteit van 650.000 leghennen leek het onwaarschijnlijk dat ze de deadline van januari 2012 nu nog kunnen halen.

In totaal moet in Griekenland nog voor ruim 4,5 miljoen leghennen omgeschakeld worden naar alternatieve kooisystemen. De deadline is januari 2012.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    KIPPEN GERRIT

    JE DENKT TOCH NIET DAT ZE DAAR ECHT GAAN OMSCHAKELEN?

  • no-profile-image

    En mochten ze gaan omschakelen, van wie zijn geld doen ze dat?? Juist Ja.

Of registreer je om te kunnen reageren.