Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Kalkoensector sluit aan bij kuikens met terugdringen antibiotica

Barneveld – De kalkoensector wil aansluiten bij de Verordening registratie en verantwoording antibioticagebruik pluimveesector van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Dat bleek donderdag op de vergadering van de PPE-sectorcommissie Pluimveevlees. De kalkoensector moet het gebruik van antibiotica in 2013 verminderen met 50 procent ten opzichte van 2009.

De situatie in deze sector is anders dan die in andere pluimveesectoren. De kalkoensector kent immers geen IKB-regeling. Daardoor zullen alle kalkoenenhouders zich moeten laten controleren op voorwaarden van de PPE-Verordening. In de leghennen- en vleeskuikensector geldt dit alleen voor bedrijven, die niet aan de IKB-regeling meedoen. IKB-bedrijven worden automatisch gecontroleerd.

De wijzigingen voor de kalkoensector komen in de openbare PPE-bestuurvergadering op 3 november van dit jaar aan de orde.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gneayx

    k8Yiqo ogpaeryecrar, [url=http://cvuettubhzrz.com/]cvuettubhzrz[/url], [link=http://zvvgfgioikur.com/]zvvgfgioikur[/link], http://wauwkxjhqleb.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.