Pluimveehouderij

Nieuws

'Frankrijk voldoet op tijd aan eier-eisen'

Parijs - Franse pluimveebedrijven zullen voor het eind van het jaar voldoen aan het Europese verbod op legbatterijen. Dat zegt voorzitter Francis Damay van de organisatie voor de eierpromotie- en voorlichting CNPO. "Het ziet er naar uit dat we per 1 januari volledig aan de nieuwe eisen voldoen."

De Europese Commissie heeft Frankrijk wel genoemd als één van de twaalf EU-landen waartegen maatregelen dreigen wegens inbreuken op het verbod. Volgens Damay voldoet echter nu al 70 tot 80 procent van de pluimveebedrijven aan de voorschriften en is de rest volop bezig met de benodigde aanpassingen.

Een deel zal weliswaar pas in de eerste maanden van volgend jaar klaar zijn, maar in de betrokken gebouwen bevinden zich al geen kippen meer. "Wij zijn niet bezorgd voor eventuele controles door de Commissie, maar wel voor de concurrentieverstoring vanuit andere landen van de EU die dan niet aan de eisen voldoen.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.