Pluimveehouderij

Nieuws

Duitse vleeskuikenhouderij vooral in Nedersaksen

Bonn – De Duitse vleeskuikenhouderij concentreert zich voor 54 procent in de deelstaat Nedersaksen. Dat blijkt volgens de Nedersaksische boerenbond Landvolk uit berekeningen van pluimveemarktbureau MEG.

Daarmee herbergt Nedersaksen krap 31,6 miljoen vleeskuikens verdeeld over 1.040 bedrijven. Duitsland als geheel telt ruim 67,53 miljoen kuikens op 4.532 bedrijven.

Ook bij diverse andere landbouwproducten neemt Nedersaksen een koploperspositie in. Zo wordt in dit bondsland 45 procent van de Duitse aardappels geteeld. Het Nedersaksische aandeel komt dit jaar neer op 5,42 miljoen ton. Bij de kaasproductie bereikt de deelstaat met ruim 0,5 miljoen ton een aandeel van 25 procent. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.