Pluimveehouderij

Nieuws 205 x bekeken

Brussel dreigt met procedures omtrent kooiverbod

Luxemburg – Eurocommissaris John Dalli (volksgezondheid) dreigt lidstaten die het kooiverbod volgend jaar overtreden met juridische procedures.

Dat deed hij donderdag tijdens de landbouwraad in Luxemburg. ”De Commissie is niet van plan de deadline voor het verbod te verlengen”, zei hij. ”Zij zal niet aarzelen om inbreukprocedures te starten als het verbod niet wordt nageleefd.” Eerder zei hij nog dat het ingebreke stellen van lidstaten weinig zin heeft, omdat een dergelijke procedure jaren kan duren.

Ook gaf hij onlangs tijdens een debat met het Europees Parlement aan bij wijze van compromis productie-eieren uit kooien tijdelijk te gedogen, zolang deze in het land van herkomst worden afgezet. In Nederland reageerden sectorpartijen daar gematigd positief op.

Of registreer je om te kunnen reageren.