Pluimveehouderij

Nieuws

Duitsland verscherpt normen veevoer

Hamburg - Duitsland heeft vandaag maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat opnieuw vlees en eieren besmet raken met dioxine.

De normen waaraan producenten van veevoer moeten voldoen worden verscherpt, zei landbouwminister Ilse Aigner. Duitsland werd op 3 januari opgeschrikt door het nieuws dat met dioxine besmet voer aan kippen en varkens is gegeven. Daardoor zijn ook eieren en vlees voor menselijke consumptie besmet geraakt. Waarschijnlijk zijn vetzuren die bestemd waren voor andere industriële toepassingen bij veevoerfabrikanten terechtgekomen.

Duitsland wil ook een lijst opstellen met ingrediënten die zijn toegestaan in veevoer. Dat kan het land evenwel niet op eigen houtje doen. Het zal daarom druk uitoefenen bij de Europese Unie, aldus Aigner. De EU kondigde eerder deze week ook al strengere regels aan voor de productie van veevoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.