Pluimveehouderij

Nieuws

Duitser heeft ook argwaan voor Nederlands ei

Zoetermeer - De vraag naar Nederlandse eieren vanuit Duitsland is sinds het begin van de week redelijk fors gedaald als gevolg van het dioxineschandaal in Duitsland. Dat zei voorzitter Jan Wolleswinkel van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) vandaag.

"Maar sinds woensdag trekt de vraag weer aan'', aldus Wolleswinkel. Volgens de NOP-voorzitter gaat normaal gesproken 70 procent van de Nederlandse eieren naar Duitsland. "Nu de vraag uit Duitsland hapert, zitten we met een overschot. Daardoor daalt de prijs.''

Wolleswinkel verwacht dat het overschot binnen enkele weken is weggewerkt. Op de Nederlandse markt zijn er geen problemen. "Het Nederlandse ei staat niet ter discussie, dus de Nederlandse consument trekt zich er weinig van aan.''

Vleesverwerker Vion merkt nog weinig van het dioxineschandaal. Het bedrijf exporteert veel Nederlands varkensvlees naar Duitsland. "Momenteel is er nog niets aan de hand, maar het is natuurlijk de vraag welke maatregelen de Duitse overheid nog gaat nemen'', zei een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.