Pluimveehouderij

Nieuws

Duitse eieren in Nederland vrijgegeven

Den Haag - Een partij uit Duitsland afkomstige eieren die was geblokkeerd is door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) vrijgegeven.

Het dioxinegehalte in de eieren is ver beneden de daarvoor geldende normen, aldus de VWA. De in Nederland geblokkeerde partij betrof 50.000 eieren afkomstig van Duitse verdachte bedrijven. De eieren waren verwerkt tot eiproducten, die nog in opslag lagen.

De VWA meldt dat de dioxinegehalten in de producten meer dan een factor 10 onder de norm liggen. De wettelijke norm is 3,0 picogram dioxine-eenheden (teq), terwijl de gemeten waarden 0,23 teq bedraagt.

Een tweede partij vanuit Duitsland is na verwerking in Nederland geheel doorgevoerd naar Groot-Brittannië. De VWA heeft daar verder geen onderzoek naar gedaan. De Britse autoriteiten zijn op de hoogte gesteld van de doorvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.