Pluimveehouderij

Nieuws

Deel dioxine-eieren in Nederlandse consumptie

Den Haag – In Nederlandse schappen zijn producten in de consumptie terecht gekomen waarin eieren zijn verwerkt die mogelijk met dioxine zijn vervuild.

"Door verdunning in de producten is er geen gevaar voor de volksgezondheid", meldt de VWA.
Een Duits bedrijf dat gesloten is in verband met een mogelijke dioxinevervuiling heeft begin december 136.000 eieren geleverd aan een bedrijf in Barneveld. Deze zijn verwerkt in twee bedrijven die eierproducten produceren, bestemd voor de levensmiddelenindustrie. Een gedeelte van deze producten is geleverd aan een andere lidstaat in Europa, een ander deel is in Nederland verder verwerkt.

Het CPE (Controlebureau voor Pluimvee en Eieren) heeft deze partijen in opdracht van de VWA getraceerd. Voor zover deze eiproducten nog aanwezig zijn, zijn deze inmiddels geblokkeerd. "Een klein gedeelte kan in de voedselketen terecht zijn gekomen. Gezien de kleine aantallen en de verdunning is het risico voor de volksgezondheid minimaal", aldus de VWA.

Of registreer je om te kunnen reageren.