Pluimveehouderij

Nieuws 10 reacties

'Compenseer de door dioxine getroffen boeren'

Brussel – Boeren en consumenten die zijn getroffen door het dioxineschandaal in Duitsland moeten worden gecompenseerd.

Dat vindt de sociaal-democratische fractie in het Europees Parlement.

”We gaan ervan uit dat de Duitse regering boetes oplegt en verzekert dat boeren en consumenten worden gecompenseerd”, aldus het vooraanstaande Portugese fractielid Manuel Capoulas Santos.

Zijn Duitse fractiegenoot Ulrike Rodust hekelt de recente bezuiniging van de Duitse overheid op de voedselinspectie. Ze pleit voor minimaal 1200 inspecteurs erbij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dat de boeren gecompenseerd worden lijkt me een duidelijke zaak. Maar wel graag uit de zakken van de knoeiers en niet over de rug van de belasting betaler. We hebben niet voor niets de certificering en bijbehorende tracking and tracing uitgevonden. De veroorzaker van de dioxine vervuiling moet via dit systeem te achterhalen zijn.

 • no-profile-image

  Inzake voedselveiligheid heb ik vandaag inzage gegeven aan een medewerker van de AID ( controleur diervoeders ) van mijn dosier. Ik heb laten zien dat Nederland niet volgens Europese wetgeving werkt. Dat inzake voedselveiligheid gebruik gemaakt wordt van laboratoria die GEEN accredatie hebben. Wettelijk moet je namelijk onderzoeken op laboratoria die geaccredeerd zijn. Dat er staatssteungelden betaald zijn als er voedselverontreiniging is, wat wettelijk niet mag. Dat de Eeuropese commisie in een rapport indeze zijn bedenkingen heeft hoe Nederland werkt. Het gehele dosier mag hij inzage inhebben. Hopenlijk draagt die informatie bij om tot een systeem te komen waarin voedselveiligheid een belangrijkere factor gaat innemen. Veel van de soms vertrouwelijke stukken heb ik inzage in gegeven.

 • no-profile-image

  ja de vervuiler betaald word meestal hard geroepen,dit zou ook moeten zijn ,maar ik ben bang dat er niets te halen valt
  gezien het verleden ,want prijsdalingen worden niet gecompenseerd,dus de boer betaalt denk ik hier ook weer het gelach.

 • no-profile-image

  Ben het met Han eens.
  Slachtoffer vervuild voer, vertel eens iets over die vertrouwelijke stukken ? Van wie zijn ze en over wie gaan ze?

 • no-profile-image

  De leveranciers van veevoer zijn toch verplicht verzekerd

 • no-profile-image

  Die vertrouwelijke stukken zijn van de Europese Commissie , van rapportering van de AID zelf, En van de Raad van Accredatie. Blijkbaar hebben anderen meer te verbergen, want van de Europese Commissie is nog best recent, Als de agrarische sector dat niet weet is ook al veelzeggend vind ik. Be bevestiging van die miljoenen euro,s betalingen is overigens nog geen maand oud.

 • no-profile-image

  Aanvulling: Ik heb overigens ook inzage gegeven van informatie die geheel openlijk is voor eenieder die zich bezig houdt met veilig voedsel. ( helaas zijn er dat niet zoveel ) De meeste gaan eventjes denken als er iets gebeurd, men beloofd van alles en men wacht weer heel rustig op het volgende incident , en dan wist men uiteraard weer van niets , zoals in rapportage staat. Men spreekt daarom ook van georganiserde criminaliteit, die bovenregionaal werkt tot internationaal toe.

 • no-profile-image

  Als ik boer was, zou ik aangifte doen. Met die stukken heb je een ingang lijkt me.

 • no-profile-image

  @dier . U vraagt of ik boer ben. Die vraag zal ik bevestigen. Gisteren tijdens gesprek met de AID had ik ook vragen aan de AID. Een voorbeeldje . Maken jullie gebruik van erkende laboratoria en hoe gaat dat????. Het hoofdonderwerp was immers de georganiseerde criminaliteit in de voersector. Uiteraard vertelde de AID alles conform regels en wetgeving. Duplo monsters verzegeling enz enz. Vooropgesteld het was denk ik voor beide partijen een goed gesprek. Hij durfde overigens geen kratje bier te verwedden als ik per direkt het tegendeel zou aantonen. Ik toonde vervolgens dus het tegendeel aan. en nog wat voorbeeldjes. En dan ?? wat nu??? Ik doe ook gewoon wat mijn opdracht is om de monsters naar dat lab te brengen . Opdracht van baas dus einde discussie op dat gebied.. Maar toen hebben we nog heel lang nagesproken over de motivati, waarom dit gebeurd. Ik ben geen partij meer aldus de persoon van de AID want ik doe wat mijn baas zegt. Ook belangenorganisatie weet dit overigens, Als eenling prik je hier niet zomaar doorheen, vooral niet als er op bestuurlijk niveau de wil niet is om het correct te doen. Het bedrijfsleven gaat daar ook weer rechten aan ontlenen aldus Europese Commissie. Willen we sector gezond ,betrouwelijk en eerlijk krijgen dan vooral eerst van bovenaf en anders zijn alle pogingen indeze bij voorbaat al mislukt.. Heeft iemand betere ideen , hoe te beginnen dan graag reaktie , en anders is het ook weer ons gezamelijk besluit om zo verder te gaan, met de georganiserde criminaliteit dus, aldus rapportage van de AID zelf.

 • no-profile-image

  Beste collegas, wie durft aan te schuiven aan de tavel om te beweren dat er GEEN georganiseerde crimialiteit is in de veevoersector ???????? Ik zal er zijn !!!!!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.