Pluimveehouderij

Nieuws

Boparan haalt Northern Foods toch binnen

Londen – De Britse zakenman Ranjit Boparan, eigenaar van kippenbedrijf 2 Sisters en sinds kort van Storteboom, is er tegen de verwachting in toch in geslaagd het voedingsbedrijf Northern Foods binnen te halen.Boparan heeft een verhoogd bod van 410 miljoen euro op tafel gelegd dat nu met een aanbeveling van de directie van Northern Foods aan de aandeelhouders voorgelegd wordt.

De schatrijke Boparan doorkruist daarmee de fusie tussen Northern Foods en de Ierse collega Greencore. Die fusie was al min of meer in kannen en kruiken en officieel aangekondigd toen Boparan opeens aankondigde met een tegenbod te zullen komen. Hij kreeg van de Britse toezichthouder een strikte deadline opgelegd en slaagde er op het laatste moment in om de financiering van zijn overnameplan rond te krijgen.

Northern Foods, dat onder meer Goodfellas pizzas maakt, zal nu worden samengevoegd met 2 Sisters, de grootste kippenverwerker van Groot-Brittannië. Het nieuwe bedrijf wordt één van de grootste in de Britse voedingsindustrie met een totale omzet van ruim 2,4 miljard euro.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.