Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Belgische eierprijzen fors onderuit

Kruishoutem – De eierprijs is vandaag flink onderuitgegaan op de markt in het Belgische Kruishoutem. De prijsdaling van kleine eieren kwam uit op 20 cent per honderd stuks. Grote eieren noteerden 34 cent per 100 stuks lager.

De prijs van witte eieren van 62 gram zakte met 28 cent naar € 3,17 per 100 stuks. Bruine eieren van 62 gram noteerden ook 28 cent lager op € 3,37 per honderd stuks. De forse prijsdaling is een gevolg van de dioxine-affaire in Duitsland. Consumenten vrezen dat zij de uiterst giftige stof via het eten van eieren binnenkrijgen. De Nederlandse regering stelt dat het eten van eieren in Nederland geen gevaar voor de volksgezondheid oplevert.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat is fors onderuit???? In Nederland afgelopen week de NOP notering met 62 cent onderuit.Wij in Nederland die volgens KAT-regels werken worden op en top gecontroleerd door de Duitsers wat natuurlijk ook nodig is,maar waar blijft die duitse grundluchheid met wat betreft hun eigen zaakjes.Alle inspanningen ten spijt, nu er dit daar gebeurd gaan we lekker mee de bietenbrug op.En het einde van de prijsdaling zal nog wel niet in zicht zijn, de prijsstijging van het voer ook niet,maar die kunnen de voerfabrieken wel doorberekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.