Pluimveehouderij

Nieuws

App pikt 'verdachte' eieren eruit

Berlijn - Technologiebedrijf Barcoo heeft een gratis app ontwikkeld waarmee bezitters van een smartphone kunnen opzoeken of eieren die zij overwegen te kopen, mogelijk besmet zijn met dioxine.

”Je typt het unieke nummer in dat op elk ei staat en dan krijg je antwoord of er dioxine in zit of niet”, zei manager Martin Scherer van de onderneming vandaag.

Het bedrijf, dat normaal software maakt om streepjescodes te lezen, speelt daarmee in op de dioxinecrisis in Duitsland. De kankerverwekkende stof werd eind december aangetroffen in voer voor pluimvee en varkens. Duizenden boerenbedrijven moesten worden gesloten.

De Duitse autoriteiten hebben een lijst gepubliceerd met volgnummers van agrarische producten van verdachte boerderijen. Er is ook een lijst van bedrijven waarvan vaststaat dat zij veilig zijn. De app van Barcoo maakt gebruik van die informatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.