Pluimveehouderij

Nieuws 289 x bekeken

Vleeskuikenbroederijen gaan werken met kuikenpaspoort

Zoetermeer – Vleeskuikenbroederijen gaan vanaf 1 januari werken met een kuikenpaspoort. Dat meldt het Productschap Pluimvee en Eieren.

De invoering van het paspoort gebeurt in het kader van het ’Masterplan selectief en correct antibioticagebruik in de pluimveehouderij’. Het paspoort vermeldt de herkomst- en uitvalgegevens van het te leveren koppel kuikens aan de vleeskuikenhouder.

Het paspoort vermeldt herkomstgegevens van de vermeerderaar en de broederij en ook resultaten van al geleverde kuikens van de zelfde generatie. Deze laatste gegevens worden teruggekoppeld aan de broederij door collega vleeskuikenhouders.

Het Productschap Pluimvee en Eieren verwacht dat met deze terugmelding van de koppelresultaten de transparantie in de pluimveevleesketen flink wordt verbeterd. Vleeskuikenhouders kunnen met de gegevens de eerste opvang van kuikens optimaliseren en zo het antibioticaverbruik terugdringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.