Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Rondeel-eieren uitverkocht

Barneveld - Rondeel-eieren zijn al weken achter elkaar volledig uitverkocht.

De laatste twee weken kon maar net worden voorzien in de vraag van Albert Heijn naar deze eieren. De weken daaraan voorafgaand en ook deze week worden minder eieren geleverd dan de supermarktketen vraagt.

Vooralsnog worden Rondeel-eieren alleen in Barneveld geproduceerd in de in april in gebruik genomen eerste Rondeel-stal met 30.000 hennen. Albert Heijn is de enige supermarkt die deze welzijnsvriendelijk geproduceerde eieren (met drie sterren van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming) verkoopt.

Op dit moment wordt in Wintelre (N-B) het tweede Rondeel gebouwd, ook voor 30.000 hennen. Ondanks het winterweer vordert de bouw gestaagd. De oplevering is begin februari voorzien. In de tweede week van februari is de officiële opening en een open dag.
Voor de derde en de vierde Rondeel-stallen lopen de vergunningprocedures.

1267717

Eén reactie

  • no-profile-image

    blije kip

    heel leuk rondeel maar freiland kippen hebben het beter en komen echt buiten in de wei waarom krijgen die geen sterren is dat niet goed genoeg of moeten ze de nep uitloop hebben om sterren te krijgen van de db ? vandaag bezocht ik onze groot grutter AH leuke prijzen voor de diverse eitjes freiland 2.19 de 10 leuk voor hun terwijl we zelf 0.692 krijgen de 10 rondeel 1.89 de 9 stuks heb je wel een leuk doosje bij voor de kachel!!
    Oke we weten het weer AH en consorten verdienen er meer aan als wij.

Of registreer je om te kunnen reageren.