Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Pluimveehouder klem tussen provincie en gemeente

Someren – De Somerense pluimveevermeerderaar Twan Engelen zit klem tussen provincie en gemeente. Sinds april van dit jaar is hij de in 2007 verkregen vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet kwijt. Daardoor mag hij geen dieren meer houden in zijn stal.

Tegelijk vereist de gemeente van hem dat hij wel dieren houdt, om de verleende milieuvergunning onherroepelijk te maken.

De problemen voor Engelen zijn begonnen nadat het Milieuadviesbureau het Groene Schild bezwaar maakte tegen de in 2007 verleende vergunning. In april van dit jaar besloot de Raad van State dat de provincie de vergunning ten onrechte had afgegeven.

Engelen is bezig met verplaatsing van zijn bedrijf, omdat hij op twee locaties te dicht bij de bebouwde kom zit. ”Als je dan verhuist, kom je altijd dichter bij de natuur”, zegt de pluimveehouder.

Engelen heeft van de provincie te horen gekregen dat ze nu gaan handhaven. ”Ze hoeven mij niet te vertellen dat ik in overtreding ben. Ze moeten met een oplossing komen. Er zitten daar mensen op kosten van de gemeenschap het bedrijfsleven lastig te vallen.”

De provincie geeft in de brief aan de ondernemer aan dat zij zoekt naar een oplossing. Maar dat is juridisch ingewikkeld en het staat niet vast dat voor Engelen een oplossing gevonden wordt. ”En dat omdat ik netjes een Natuurbeschermingsvergunning heb aangevraagd. De provincie zou mij nooit in de peiling hebben gehad, als ik dat niet had gedaan.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    kippenboer die jou nooit vergeet

    ja twan je hebt pech dat je in dat gebied zit. dat zei je ook tegen ons toe de vogelpest heerste.

Of registreer je om te kunnen reageren.