Pluimveehouderij

Nieuws

Boerenbond: meer buitenlandse eieren in winkel

Leuven – In de Belgische winkels komen steeds meer buitenlandse eieren te liggen. Volgens de Belgische Boerenbond staat deze trend haaks op de uitlatingen van winkels dat zij Belgische producten verkopen voor zover die beschikbaar zijn.

Bij een aantal ketens zijn eieren te koop uit Nederland, Frankrijk en zelfs Polen, stelt de Belgische belangenbehartiger in zijn eigen ledenblad. De land- en tuinbouworganisatie dringt er bij de ketens op aan om alleen nog eieren uit België aan te bieden. Volgens de organisatie leidt dat tot een beter imago voor de verkopers. Bovendien ondersteunt de afzetketen zo ook de inspanningen die de legsector doet om een hoge kwaliteit en een veilig ei af te leveren.

De legsector ziet ook niet waarom de ketens steeds meer buitenlandse eieren in de winkels legt. België is meer dan zelfvoorzienend, zowel voor scharreleieren als voor kooi-eieren. ”De prijs van de eieren bij de leghennenhouder is ook niet hoger dan in het buitenland”, aldus de Boerenbond.

Of registreer je om te kunnen reageren.