Foto: Arend Otten Agro PluimveeFoto

40 jaar oud, maar modern en up-to-date

In Lucaswolde (Gr.) staat een pluimveebedrijf met NB-vergunning voor 23.500 moederdieren te koop. Het bedrijf bevindt zich niet in een intensieve regio.

De huidige eigenaar is altijd blijven investeren en vernieuwen. Bijvoorbeeld in deze Prinzen-inpakmachine uit 2011. Andere voorbeelden zijn luchtinlaatventielen (2004), luchtuitlaat-eindgevelventilatoren (2005), nieuwe staldeuren (2011) en mestbeluchting (2013).

Van binnen ogen de stallen ook niet oud. Veel is vernieuwd. Een voorbeeld is de nieuwe plafondinstallatie. Ook is een nieuwe spijlenband geïnstalleerd. Daar staat tegenover dat de betonvloer van 1 halve stal opnieuw gestort moet worden en dat voermachines nog oplierbaar gemaakt kunnen worden.

Het woonhuis is als laatste gebouwd, in 1991. De ruime woning is 229 m² groot. Er zijn onder meer 5 slaapkamers en een kantoor. Voor meer informatie, makelaar: Arend Otten Agro, Fluitenberg (Dr.).

Het bedrijf kan direct voortgezet worden. Er is een NB-vergunning voor 23.500 moederdieren. Uitbreiding is op dit moment echter niet mogelijk. Er geldt een tijdelijke bouwstop voor intensieve bedrijven in de provincie Groningen.

Op het nog niet volgebouwde bouwblok staan 3 identieke pluimveestallen. Er is in totaal plek voor 23.500 moederdieren. De stallen zijn 40 jaar oud, maar zien er modern uit en zijn prima up-to-date. Ook zijn vorig jaar alle asbestdaken gesaneerd.

In 1 van de stallen bevindt zich ook een nette kantine.

Er zijn in 2018 enkele nieuwe voersilo s gekomen.

Dit is de schuur/garage met een tweede kantine met hygiënesluis, 2 douches, verkleedruimtes en een toilet. Er zijn 3 garages en er is ook een kadaverkoeling.

In Lucaswolde (Gr.) staat een pluimveebedrijf met onder meer 3 stallen, een eier-inpakstation, eierbewaarcellen en een schuur/garage te koop. De vraagprijs is ¬ 1.375.000 (inclusief 28.000 pluimveerechten). De locatie van het bedrijf is gunstig. Mooi vrijgelegen - aan een doodlopende weg - en in een melkveeregio. Er zijn geen intensieve bedrijven in de buurt. Het dichtstbijzijnde dorp - Leek ligt op een paar kilometer afstand. Snelweg A7 is nog dichterbij. De stad Groningen is een kwartiertje rijden. Foto's: Arend Otten Agro

Beheer
WP Admin