Pluimveehouderij

Foto & video 2 reacties

Pluimveestal ingericht als gasloze kraamstal voor vleeseenden

Ondernemer Maikel Everink heeft een voormalige pluimveestal in Eibergen (Gld.) ingericht als kraamstal voor vleeseenden.

Everink vangt de jonge eenden de eerste 14 dagen van de ronde op in de kraamstal. Daarna schuift hij de dieren door naar de afmeststal op het bedrijf. Het vleeseendenbedrijf van Everink is van het gas af. De kraamstal wordt verwarmd met behulp van warmtepanelen (infrarood).

Laatste reacties

  • Probe

    Mooi project. Alleen de kostprijsverlaging is altijd weer kaasje voor de andere ketenpartners. Met elkaar zorgen we voor ratrace waarbij we geen cent meer verdienen dan 20 jaar geleden als gezinsbedrijf. Eerder minder...
    Doet uiteraard niks af aan ondernemerskwaliteiten van deze eendenhouder. Petje af.

  • diekmann

    Top Maikel.

Of registreer je om te kunnen reageren.