Pluimveehouderij

Foto & video 7 reacties

VIV vooral een pluimveebeurs

Na vier jaar is er deze week weer een VIV-beurs in Nederland. De beurs richt zich vooral op de pluimveesector. Voor Nederlandse bedrijven is de VIV van deze week een goede gelegenheid zich internationaal te presenteren.

Foto

 • Overzicht van het Central Court van de VIV . Hier presenteert de beurs een aantal noviteiten die bezoekers elders op de beurs in de betreffende stands kunnen terugvinden.

  Overzicht van het Central Court van de VIV . Hier presenteert de beurs een aantal noviteiten die bezoekers elders op de beurs in de betreffende stands kunnen terugvinden.

  Foto: Ton Kastermans
 • De stand van Sonac. Sonac is onderdeel van de voormalige Ingredients-divisie van Vion en presenteert zich op de VIV voor het eerst onder de nieuwe vlag van Darling Griffin.

  De stand van Sonac. Sonac is onderdeel van de voormalige Ingredients-divisie van Vion en presenteert zich op de VIV voor het eerst onder de nieuwe vlag van Darling Griffin.

  Foto: Ton Kastermans
 • Hotraco heeft zich ontwikkeld tot klimaatspecialist voor de pluimveesector. Het bedrijf presenteert als één van de eersten een moderne managementcomputer voor de voer- en klimaatssystemen die volledig rechtstreeks via het scherm kan worden bediend (touch screen).

  Hotraco heeft zich ontwikkeld tot klimaatspecialist voor de pluimveesector. Het bedrijf presenteert als één van de eersten een moderne managementcomputer voor de voer- en klimaatssystemen die volledig rechtstreeks via het scherm kan worden bediend (touch screen).

  Foto: Ton Kastermans
 • Vostermans (Multifan) presenteert verschillende nieuwe ventilatoren.

  Vostermans (Multifan) presenteert verschillende nieuwe ventilatoren.

  Foto: Ton Kastermans
 • Ook het Limburgse bedrijf Stienen is wereldwijd actief. Het presenteerde nieuwe luchtinlaatventielen onder de naam Aerowing. Door de speciale vormgeving komt de lucht volgens het bedrijf verder de stal in.

  Ook het Limburgse bedrijf Stienen is wereldwijd actief. Het presenteerde nieuwe luchtinlaatventielen onder de naam Aerowing. Door de speciale vormgeving komt de lucht volgens het bedrijf verder de stal in.

  Foto: Ton Kastermans
 • Topkip ontwikkelde in Nederland een nieuw verdovingssysteem voor pluimveeslachterijen. De vleeskuikens worden met elektriciteit via de kop verdoofd. De toegediende stroomschok is zodanig dat de dieren in principe weer bij kunnen komen uit de verdoving. Volgens Topkip dat nu één systeem heeft verkocht in Canada, biedt de kopverdoving voordelen op het gebied van vleeskwaliteit. De kuikens zouden na doding beter leegbloeden en er zouden minder puntbloedingen en rode vleugels optreden als bij gasverdoving. De foto toont de kopelectrodes.

  Topkip ontwikkelde in Nederland een nieuw verdovingssysteem voor pluimveeslachterijen. De vleeskuikens worden met elektriciteit via de kop verdoofd. De toegediende stroomschok is zodanig dat de dieren in principe weer bij kunnen komen uit de verdoving. Volgens Topkip dat nu één systeem heeft verkocht in Canada, biedt de kopverdoving voordelen op het gebied van vleeskwaliteit. De kuikens zouden na doding beter leegbloeden en er zouden minder puntbloedingen en rode vleugels optreden als bij gasverdoving. De foto toont de kopelectrodes.

  Foto: Ton Kastermans

Laatste reacties

 • gjcamps

  De beurs is zeer interessant en al twee dagen druk bezocht. Morgen is een speciale lage landen dag voor de Nederlandse veehouders. Toegang gratis !

 • Almagro

  #1 gjcamps, ik heb net twee groepen Canadezen en Zweden gesproken die ons deze week bezoeken. Beiden vertelden dat de beurs zeer rustig was dit jaar..... Zullen dan wel op een andere VIV geweest zijn.

 • gjcamps

  Misschien varkensboeren? VIV is wel gericht op pluimvee.

 • pieterfranken1

  Beurs is meer op buitenland gericht als op Nederland. In Europa is de kooi verboden, op de beurs waren ze volop aanwezig.

 • koestal

  heeft wakker dier er ook een stand met plofkippen ?

 • koestal

  heeft wakker dier er ook een stand met plofkippen ?

 • gjcamps

  Nee ik heb ze niet gezien.
  @pieter, ja er stonden ook kooien die in Europa niet gebruikt mogen worden. Het mooie is dat je hier juist de hele wereld bij elkaar ziet, dus ook een Rondeel stal, een voliere of een Windstreek scharrel stal voor vleeskuikens. Globalisering krijgen we allemaal mee te maken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.