Pluimveehouderij

Foto & video 19 reactieslaatste update:18 dec 2013

'Gemiste kans voor Albert Heijn'

Een groot deel van de pluimveesector is uitgesloten van deelname aan de open dagen van Albert Heijn. Dat stuitte de NVP zo tegen de borst dat de belangenorganisatie als tegenhanger de Aan Haak Dagen organiseert. Leghennenhouder Jan Vos werkt daar graag aan mee. Voor de camera vertelt hij waarom. Ook gaat hij in op zijn bedrijfsvoering.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • Farmer NL

  Hallo familie Vos, mooie eerlijke reportage en mooi dat jullie mee doen aan de open dagen van de NVP, jammer dan Albert Heijn slappe knieën heeft op dit gebied.

 • agratax2

  Aan Haak dagen is mooi gevonden, maar helaas kan het eenvoudig worden aagepast aan iets wat minder positief overkomt. Aan (de) Haak dagen vermoedelijk zijn deze 2 leters door de bedenkers over het hoofd gezien, maar de anti intensieveveehoudeij zal zo'n kans voor open doel niet missen.

 • Mels

  Agratax1. Is dat erg als op de aanhaakdagen het ware verhaal getoond wordt. De consument krijgt idd te horen dat die lieve kippetjes uiteindelijk aan de haak belanden. En ja dat is nou eenmaal zo. Appie wil ze goedkoop en dat kan maar moet zo. De meeste mensen op dit soort dagen gaan met een heel ander idee weer naar huis. Pro of anti maakt niet uit,dat is hun mening maar het echte verhaal achter de voedsel productie daar gaat het om.

 • trekker123

  Het is heel simpel. Wie het niet bevalt gaat gewoon zelf zijn vreten vangen. Krijg je het wat beter dan ga je wat meer vlees eten. Krijg je het nog wat beter dan wordt je vegetariër. 'Vote with your dollar'. Als sector gewoon vertellen en laten zien hoe het zit en dan mag de consument zelf bepalen wat hij wel of niet wenst te kopen.

 • varkenshouder1

  Goed bezig NVP.!!!!

 • wervertje

  ahahahahaha

 • muldertje

  wat lullen ze hier nou met dat hun de enige zijn die mee doen kan er al 5 noemen die mee doen kippen bedrijven

 • timmerpluimvee

  Klopt muldertje, op ah.nl staan 23 (leg) pluimveebedrijven die te bezoeken zijn.

 • Aginve

  Ahahahaha,

 • koestal

  gewoon je eigen open dag houden,ben je appie niet voor nodig

 • Mels

  Hier is t altijd open dag maar veel mensen denken van niet.....

 • kk

  Wat een ophef om niks de legpluimveehouderij heeft zijn eigen open dag op 12 oktober tijdens de wereld ei dagen hier kan elke pluimveehouder aan mee doen. Je hebt AH hellemaal niet nodig om de consument uit te nodigen.
  Vind het trouwens zeer bekrompen dat NVP hier geen melding van maakt op haar site.

 • Aginve

  Mooi bedrijf/reportage.

 • Tonnis

  Ik heb even gekeken op ah.nl, je ziet alleen maar lachende pluimveehouders met hun gezin, die voor ah op de foto gaan,
  terwijl ah hen de kostprijs nog niet gegund is. Begrijpt U het nog, ik niet.

 • l coumans

  ja tonnis het lachen zal wel over gaan als ah net als vorige keer met 2% korting kwam na de opendagen

 • Elevage

  en die korting zit er aan te komen, want AH stunt met de prijzen en dat moet uit de lengte of uit de breedte komen............. dus van de leveranciers want je denkt toch niet dat AH winst gaat inleveren!!

 • muldertje

  lekker reclame maken voor ah en voor de eierhandelaar ik had er heel zeker niet aan mee gedaan dikke prijzen in de winkel rekenen en wij maar reclame maken over de eieren die naar ah gaan laat ze het bekijken

 • siebe66

  NVP goed bezig, LTO daar hoor je weer niets van.... Foei wat een organisatie.

 • trijnie

  Mels, helemaal gelijk, ik, wij gaan vrijdag naar een vleeskuikenbedrijf en ik vind het joviaal dat de boer tijd voor ons maakt.
  Dat doet de burger hartstikke goed en ik ben van mening dat dit de beste antireclame is naar, ik wil het niet uitspreken, maar je weet wel (grapje)

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.