Pluimveehouderij

Foto & video 3500 x bekeken 10 reactieslaatste update:18 dec 2013

'Wij kunnen als NVP een vuist maken'

De Bofkip-campagne is volgens NVP-voorzitter Gert-Jan Oplaat een groot succes. Het is in zijn ogen een bewijs dat de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders een vuist kan maken, zeker in samenwerking met partners als het CBL. In gesprek met Boerderij.nl geeft Oplaat ook tekst en uitleg over de kip van morgen en de wens van de NVP om pluimveerechten af te schaffen.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • alco1

  Als je deze reportage beluistert als burger, zegt het je helemaal niks. Wakker Dier speelt veel beter in op de emotie van de burger.

 • koen.kerkhof1

  NOP, wordts eens wakker en kom onder de pet van LTO uit en kies voor de pluimveesector en blijf niet achter de andere sectoren aanlopen. Laat de andere sectoren hun eigen problemen oplossen.

 • AlexOirlo

  Geachte alco1 op basis van emotie kunnen wij ondernemers niet investeren, wel op basis van feiten. Deze worden perfect aangegeven door dhr. Oplaat. De burger die dit videorelaas op zich laat inwerken zal daarna als consument in de winkel de juiste keuze gaan maken, niks meer en niks minder.

  Koen, wetende dat de huidige voorzitter van de NOP een zeer vooruitstrevende pluimveeondernemer is, zal hij voor zijn eigen sector gaan staan, dus zal hij ook nooit accepteren dat zijn eigen sector de problemen van andere sectoren gaat oplossen. De voorzitter van de NOP staat dus uiteindelijk ook aan jou kant!! Hier kunnen we toch vanuitgaan, Eric................................!

 • alco1

  Alex. Hoe kun je nou zeggen dat de Bofkip campagne een succes is. Hij is net gestart en nog geen enkele burger heeft de sticker gezien.
  Hoe kun je nou zeggen dat de media er bovenop zit. Ik heb nog nergens iets kunnen lezen en horen dat de plofkip campagne veroordeeld wordt.
  Statements moeten er gemaakt worden.

 • koen.kerkhof1

  Alex, ik heb alle vertrouwen in Eric, ik denk alleen dat hij teruggefloten wordt door de medebestuurders van LTO.

 • Mels

  LTO???,Slappelingen!!!

 • abtje

  Pff, hadden we maar zo'n man bij de melkveehouders.
  Niet wachten op de LTO, die intern interessant blijft doen, maar knopen doorhakken.

 • AlexOirlo

  Beste alco1, ik beweer niet dat er een succesvolle campagne gelanceerd is, ik geef alleen aan dat je als ondernemer niet kunt investeren op basis van emotie wel op basis van feiten. Voor deze feiten zal de consument een eerlijke prijs moeten betalen. De prijs van een produkt zal hoger moeten worden naar rato de kippen steeds meer 'boffen' qua welzijn en andere zaken die de produktieomstandigheden duurder maken. Dit wordt zo letterlijk door dhr. Oplaat in dit videointerview aangegeven. Nog een feitje: de Hoogste graad van 'bofferigheid' staat gelijk aan de laagste graad van duurzaamheid. Maar natuurlijk weten jullie dit al allemaal.
  Koen: Zou de voorzitter van de NOP nog goed kunnen slapen als hij zijn eigen achterban en zijn eigen bedrijf heeft uitgeleverd aan de andere sectoren?

 • alco1

  Alex. Ik zal je eens een voorbeeld geven van Feiten en Emotie.
  We hadden eens een feest wat vooraf gegaan werd door een barbeque. Er waren vier mensen die niet mee deden. Ik ben iemand die er dan wel naartoe gaat met een worstje, maar dan krijgt vanzelfsprekend. Een nee aub. Waarop natuurlijk de vraag. Waarom? Het antwoordt: Die dieren hoeven wat ons betreft niet te sterven voor ons genot. Mijn vervolg: Nee het is net andersom. Als het aan jullie ligt mogen ze helemaal niet geboren worden. Dankzij dat ze door ons gegeten worden mogen ze, als is het soms maar kort genieten van zeer verwent leventje want daar staan wij voor. Ja, maar het is maar zo kort, werd er nog geopperd. Nou dan had ik nog wel vlees van een 100.000 liter koe. Kortom, ik kwam binnen en twee ervan namen een worstje.
  Alles wat ik daarna vertelde over het welzijn, voedselveiligheid in Nederland en economisch belang, werd belangstellend aangehoord.

 • koestal

  wakker dier heeft geen kippen te koop

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.