Pluimveehouderij

Foto & video 3327 x bekeken

Fragiele kunstwerken van eierschalen

Mary Fontaine, kunstenares uit Almere, maakt kunstwerken van eierschalen. Schilderen met kalk, omschrijft ze het zelf. Met veel geduld plakt ze stukjes eierschalen op doek. Stukje voor stukje, uren, dagen, weken achtereen. De kunstwerken zijn erg breekbaar.

Foto

 • Mary Fontaine, kunstenares uit Almere, maakt kunstwerken van eierschalen. Schilderen met kalk, omschrijft ze het zelf. Met veel geduld plakt ze stukjes eierschalen op doek. Stukje voor stukje, uren, dagen, weken achtereen. De kunstwerken zijn erg breekbaar. Onder de titel ʼHow fragile we are’ heeft ze een serie van 15 grote werken gemaakt, Fragile I tot en met Fragile XV. Sinds kort maart maakt ze ook kleinere werken onder de noemer ʼGebroken witʼ.
In maart en april exposeert Fontaine in het atelier van de Fortwachterswoning van ʼWerk aan het Spoel’ in Culemborg. Informatie: www.maryfontaine.nl/kunst-a-projecten/gebroken-wit

  Mary Fontaine, kunstenares uit Almere, maakt kunstwerken van eierschalen. Schilderen met kalk, omschrijft ze het zelf. Met veel geduld plakt ze stukjes eierschalen op doek. Stukje voor stukje, uren, dagen, weken achtereen. De kunstwerken zijn erg breekbaar. Onder de titel ʼHow fragile we are’ heeft ze een serie van 15 grote werken gemaakt, Fragile I tot en met Fragile XV. Sinds kort maart maakt ze ook kleinere werken onder de noemer ʼGebroken witʼ. In maart en april exposeert Fontaine in het atelier van de Fortwachterswoning van ʼWerk aan het Spoel’ in Culemborg. Informatie: www.maryfontaine.nl/kunst-a-projecten/gebroken-wit

 • Fragile IX (100x100 cm)

  Fragile IX (100x100 cm)

 • Fragile IX (fragment)

  Fragile IX (fragment)

 • Fragile IV (90x90 cm)

  Fragile IV (90x90 cm)

 • Fragile VI (90x90 cm)

  Fragile VI (90x90 cm)

 • Fragile XI (100x100)

  Fragile XI (100x100)

 • Fragile XIII (90x90 cm)

  Fragile XIII (90x90 cm)

 • Fragile XIII (fragment)

  Fragile XIII (fragment)

 • Fragile XII (80x80 cm)

  Fragile XII (80x80 cm)

Of registreer je om te kunnen reageren.