Pluimveehouderij

Foto & video 9 reacties

Pluimveesector speelt goed in op de markt

De Nederlandse pluimveesector heeft heel goed door waar de markt naar toe gaat en speelt daar goed op in, dat zegt Jan van Esch, kwaliteitsmanager van Kwetters. Hij was één van de inleiders op de relatiedagen van Verbeek broederij en opfok. Van Esch hield de bomvolle zaal ook een spiegel voor met verbeterpunten.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • Hugobens

  Het NL-ei is kwaliteit voor een te lage prijs. Dus @Jan wat kan er beter in de sector? Ook aan jouw de opdracht; Het vermarkten van het Nederlandse ei. Het is te veel van het oude denken om alles uit de kostprijs te halen.
  Het prijsverschil met de landen om ons heen is enorm. Met kostprijs denken alleen redden wij, pluimveehouders in NL, het niet @Jan. Het is tijd voor betere marketing van het NL- ei wat uitblinkt in kwaliteit. Vandaag is het wereldeidag een mooie dag om te beginnen. En ja, dan heb ik ook vertrouwen in de toekomst ;-).

 • Zents beheer

  @Hugobens, helemaal mee eens. We hebben de laagste kostprijs in Europa. Echter ook de laagste opbrengst prijs!
  Het probleem is dat we hier een enorm overschot hebben en Duitsland tekort. We zijn dus afhankelijk van de handel.

 • bankivahoen

  De sector speelt inderdaad in op de markt door veel minder eieren te produceren op dit moment, zorgwekkend is echter dat dit totaal geen effect op de prijs lijkt te hebben ! Wat is hier de werkelijke oorzaak van ?

 • koen.kerkhof1

  Ja Hugo, klopt precies wat je verteld, ik mis in Jan zijn verhaal de zaken die de eierhandel zou kunnen betekenen in de kostprijs. ( lees hogere opbrengstprijs ). Bij ons is er niets meer te halen in de kostprijs!!
  Voor de eierhandel is er geen enkele drive om een hogere eierprijs af te dingen bij grootwinkelbedrijf, als de handel zijn marge maar heeft is het oke. Ook ik heb vertrouwen in de toekomst, al zullen er bepaalde zaken wel moeten veranderen.

 • janskip

  wat een slecht verhaal
  over welke stappen heeft hij het intern meer geld verdienen bij de handel ofzo

 • Eierboer Zuid

  In een land waar er 3 maal zoveel eieren geproduceerd worden dan er geconsumeerd worden kan de prijs nooit goed worden. Eieren zijn geen I-Phones : iedereen kan ze produceren, en in tegenstelling tot wat de heer Van Esch zegt zitten de Duitsers niet echt te springen om Nederlandse eieren. Integendeel, de distributie vraagt Duitse eieren. Dus @ Bankivahoen : dit is wat er gebeurt : we hebben ons overbouwd in de lage landen en nu zijn er zelfs wanneer er hokken leeg staan nog te veel eieren.

 • lub tuf

  als die duitsers onze eieren willen waarom betalen jullie dan een cent meer voor duitse eieren jan 'van kwetter' es. en je moet de volgende keer je baas eens voor een zaal met gelderse boeren zetten,dan kan hij voelen hoe goed de kwaliteit ' breuksterkte ' van onze eieren is.

 • alco1

  Dat je bij jezelf op het bedrijf alles goed voor elkaar moet hebben denk ik dat we wel weten. Verder kan iemand mij vertellen of er ook een 'Eye opener' in het relaas zat?

 • Zents beheer

  @alco1, ik kan het je niet vertellen ik was er niet bij, maar een eye opener zou kunnen zijn: pluimveehouders u heeft een mooie toekomst, dus houd uw stallen vol, bouwen nu het nog kan, met een beetje geluk verdwijnen de pluimveerechten en rukken we op naar 400 % zelfvoorziening.
  Dan kunnen wij onze inkoop prijzen nog veel langer laag houden want als het zo door gaat moeten we de eierprijzen tegen pasen verhogen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.