Pluimveehouderij

Foto & video 5 reactieslaatste update:18 dec 2013

PPE-voorzitter Krouwel spreekt zich uit

De discussie over de vrije uitloopeieren is nog niet verstomd of de volgende bom voor de pluimveesector dient zich al aan met de plofkip. Tijd voor Boerderij om de voorzitter van het Productschap Pluimvee & Eieren op te zoeken. Waar staat hij in de veranderende markt? Bart Jan Krouwel heeft geen meel in de mond en spreekt zich in deze reportage helder uit over de sector, investeringen, de rol van de retail en de consument.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • rwillems

  Ik heb nog nooit zoveel onzin gehoord in 9 minuten, geen touw aan vast te knopen, het wordt tijd dat het ppe opgeheven wordt en deze voorzitter naar achter de geraniums verhuist ipv mijn centen op te maken met alle heffingen.

 • lub tuf

  kan wel weg bezuinigd worden.

 • l coumans

  kunst en kultuur wordt ook weg bezuinigd dan dit theater dan ook maar meteen

 • Conrad

  Hij is lang van stof maar zegt wel waar het om gaat. Bewustwording van keuzes vanuit meerdere invalshoeken bezien. Niet op basis van one-liners beleid maken. Dat doen de mensen wel welke geen verantwoording willen/kunnen dragen. Het zou wel prettig zijn als hij wat minder praat, je raakt de draad van zijn verhaal makkelijk kwijt.

 • Ishtar

  Die man praat onzin in zijn video.
  Als de PPE altijd professioneel was geweest, dan was er nu geen discussie over antibiotica, mrsa, eswbl en plof kippen.
  Immers welke professionele sector levert bewust risicovol vlees wat stijf staat van de antibiotica, MRSA en ESBL aan de consument?
  Wie levert vlees dat een groot risico is voor de volksgezondheid?
  Wie heeft dat zover laten komen?
  Waarom heeft de PPE nooit gezegd, wel dit zouden we niet moeten doen, een brug te ver, en wij zorgen dat dat niet gebeurd.
  Waar waren de interventies, de plannen, de observaties?

  Waarom is er nooit zelf kritiek geweest van bestuurders in en over de sector?
  Alle veranderingen nu komen door druk van buitenaf.

  Niets gaat vanzelf bij deze oude bestuurders.
  Kip zonder kop betoog van de PPE dus.
  Ze moesten hem strafrechtelijk vervolgen en 30 jaar in het gevang stoppen, omdat de PPE bewust de vokksgezondheid van de mens in gevaar heeft gebracht, door niet te handelen en te besturen wanneer dat nodig was.

  Als de PPE professioneel was geweest, had men nu een professionele sector gehad met professionele systemen en concepten, waarin timing altijd goed is qua verandering, en winst en verdienmodel goed is uitgewerkt voor boeren en voedsel producenten.
  Meer nee, het paard van de PPE is achter de wagen gespannen.
  En nu komen veranderingen snel, en helaas is de PPE niet voorbereid.
  Deze voorzitter al helemaal niet.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.