Pluimveehouderij

Foto & video 10 reactieslaatste update:18 dec 2013

Scharrel, vrije uitloop of biologisch?

Is de gemiddelde consument op de hoogte van het verschil tussen deze soorten eieren? Wat weten consumenten eigenlijk over de herkomst van eieren en wat vindt men van de voorlichting hierover? Boerderij daalde in de paastijd af onder het Museumplein in de hoofdstad en peilde de kennis bij de klanten van de grootste kruidenier van Nederland.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • Derksfourage

  zoals we allemaal zien : er is werk aan de winkel als het om voorlichting richting de burger gaat.

 • Conrad

  Niemand vraagt om een veilig, hygienisch haccp ikb kat skal nen/iso gmp+ ei. Alleen maar of de kip wel buiten heeft gelopen. Toch aparte mensen die consumenten, of toch niet?

 • robin.kemper1

  Duidelijke reportage, men weet er niets van. Een videoreportage of foto boven het schap met eieren die duidelijk maakt hoe het zit zou de onzekerheid wegnemen. 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden. De nummers slechts als traceerbaarheid gebruiken zodat consument na kan zoeken of het echt klopt (als ze daar al behoefte aan hebben). Met vlees al net zo!

 • l coumans

  toch nog knap van de eiervoorlichters de consument al een halve eeuw voor de gek tehouden

 • mlbu7

  Als het goed is staat in elke deksel van een doos eieren de volgende uitleg:
  0=biologisch
  1=vrije uitloop
  2=scharrel
  3=kooi

  De doos zelf geeft aan de buitenkant aan welke soort er in zit.

  Ga dus voor 1 of 2.

 • mlbu7

  Sorry. Ga dus voor 0 of 1.

 • SaskiaO

  Oef, dit vind ik echt schokkend... veel werk te doen nog inderdaad. Nul is het beste inderdaad. Scharreleieren zouden we schuureieren moeten noemen, maar een meerderheid in de Tweede Kamer wil dit helaas niet :-(

 • vosjan

  Kwaliteit en/of smaak van een ei wordt hoofdzakelijk bepaald door de voeding van de kip. Ook de kleur van de dooier wordt door toevoegingen aan het voer in grote mate bepaald,onverschillig of het een batterijkip of scharrelkip is.

 • s.wiersma

  heel jammer dat men niet weet wat biologisch is...

 • pdenh1

  Het lijkt noodzakelijk, gegeven de verwardheid omtrent de herkomst van de eieren, dat de legpluimveesector overgaat tot duidelijke omschrijving v an wat onder biologische, scharrel en uitloopeieren verstaan wordt, opdat de consument meteen weet, waaraan hij toe is.
  Laat de etikettering op de eierdoos duidelijk aangeven om welke herkomst het gaat.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.