Pluimveehouderij

Foto & video 12 reactieslaatste update:18 dec 2013

Passie voor biologische leghennen

Johan en Akke de Haan houden sinds 1998 biologische leghennen in het Friese Doezum. Ze willen groeien van 9.000 naar 12.000 kippen. Met passie vertelt Akke de Haan over de geschiedenis van het bedrijf, de bedrijfsvoering en de resultaten van de huidige ronde.

Laatste reacties

 • B bob

  Waarom zoveel aandacht voor de Ondernemers die gewoon op de ouderwetse manier op een erg Fatsoenlijke manier hun brood verdienen ? Zou de redactie goed door hebben waar ze de Nederlandse Land en Tuinbouw op moeten wijzen ? Is voor veel Ondernemers het overschakelen naar Dierwelzijn misschien de enige manier op weer fluitend door het leven te gaan ?

 • Mozes

  Leuk voor dierwelzijn maar hoe zit het met de mestafzet? Hoeveel mest komt op de omliggende grond waar niets groeit? Welke gevolgen heeft dit voor het grondwater?

 • B bob

  De Veehouderij zal ten aller tijden een belasting zijn voor het ecologische systeem Mozes . De beste oplossing is alle kippen in china onderbrengen en niet stilstaan bij de vervuiling die daar ontstaat . De biologische ondernemers die niet alleen aan de winstmarge werken maar gewoon TEVREDEN zijn belasten het lokale milieu net iets minder .
  Als de consument zou gaan voor een iets duurder eitje in de ochtend in plaats van 2 eieren van een boer die geen fatsoenlijke prijs krijgt voor zijn product (en daarom elk jaar moet uitbreiden en minder goed kan zorgen voor zijn dieren) zou dat een opluchting zijn voor alle spelers en hun eigen leeromgeving.

 • schoenmakers1

  of zou het misschien zijn dat de normale veehouderij veel beter overal voor is, zowel milieu en dierwelzijn en ook het welzijn voor de mensen, ik weet het wel, nu nog de enkeling

 • B bob

  Alle signalen staan op rood voor de intensieve veehouderij en schoenmakers had bij zijn leest moeten blijven. Met de kop in het zand zie je het gevaar niet aankomen maar ga je wel tegen de vlakte als je onder de voet gelopen wordt.
  Die enkeling die jij wilt FOPPEN heeft enkele honderden miljoenen medestanders en samen hebben ze een krachtige stem .

 • kleitokkers

  @bob 400.000 dieren in stallen van 10.000 goed uit elkaar geplaats vertel je dat betekend 40 stallen met hoeveel werknemers runnen jullie dit.
  Je hebt grootmoeder dieren en moeder dieren waar elk vverschillende hanen bij moeten heb je dan 4 stallen met 10.000 hanen om bij te zetten. En is je opfok ook gelijk je vlees produktie, je moet ook een behoorlijke broederij hebben dan. En heb je dan ook nog een eigen slagerij met verpakkings afdeling.
  Of zet je vooral in op de eiproduktie.

 • mazzel1

  ja Bobke, hoe redt je je hier nu uit?

 • zeelander

  er moest geen een biologische kip zijn
  alle uitbraken van besmettelijke ziektens zijn ontstaan bij die vrije uitloopkippen dieook nog doordat gescharrel dioxines en pestticides binnen krijgen en uitwerpselen van vreemde vogels door deze kippen opgevreten worden
  bij ziektens lijdt niet alleen u bedrijf schade
  maar al die honderden andere pluimveehouders die ook kippen hebben
  en waardoor exportverboden enorm schade.s geleden wordt
  denk aan broedeieren eendagskuikens consumtie vlees en eieren

  wat u niet wilt wat u geschiedt doe dat ook een ander niet

 • Bison

  B Bob gebruikt mischien wel kunstmatige insemenatie op z'n kippen kleitokkers.LOL
  Sorry Bob,..i couldn't resist

 • W Geverink

  Oh ja Bison. Dan laat hij de haan springen op een dummie of een bronstige hen.

 • bertes

  als zeelander buiten komt, (zelf de hele dag in de schuur, komt zelde buiten)
  wordt die ziek, zo lees ik. wand buiten krijg je allerlei bacterie. en wordt je ziek.
  andere mensen gaan wel eens naar buiten om een frisse neus te halen.

 • Conrad

  Leuke reportage Akke, ga zo door!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.