Pluimveehouderij

Foto & video 330 x bekeken

Gezelligheid troef

Op de vakbeurs voor de intensieve veehouderij in Gorinchem van 3 t/m 6 maart tonen zo’n 200 bedrijven hun nieuwste producten, maar de gezelligheid en het eten staat voorop.

Foto

 • Op de landbouwbeurs voor de intensieve veehouderij in Gorinchem staan vooral de lokale dealers. Met speciale acties of doe-mee-en-win-spelletjes is de basis gelegd voor het begin van een gesprek.

  Foto's: Henk Riswick, tekst: Judith Waninge

 • Een nieuw bedrijf op de beurs is Hy-Line Benelux. Vanaf 2008 hebben ze de distributie van het fokmateriaal en de advisering voor de twee bruine en twee witte legrassen overgenomen van Broederij Ter Heerdt.

 • Farmer Automatic introduceert op de beurs het nieuwe trapvolièresysteem. De kippen kunnen zich traploos in het systeem naar boven en beneden begeven. Het systeem is 2,50 meter hoog en 2,45 meter breed. Het systeem is uit te bouwen naar een twee- of drie-etagestal.

 • Meerdere bedrijven op de beurs bieden noodstroomvoorzieningen aan. Nieuwkomer op de agrarische markt is Koppert Power. Dit bedrijf in De Lier (Z-H.) levert generatoren voor tijdelijk gebruik, maar ook voor continu gebruik. De getoonde aggregaat van 100 kVA kost rond 10.000 euro.

 • Unibroed komt binnenkort met resultaten van het 'nabroeden' van eendagskuikens. De kuikens gaan pas op dag 4 in plaats van op dag 1 naar de stal van de vleeskuikenhouder. Het uitleveren van de kuikens op dag 4 heeft als voordeel dat de kuikens beter op temperatuur blijven, daardoor is er minder uitval en een hogere groei.

 • Dan zijn er ook de bedrijven die hun producten verder geoptimaliseerd hebben. Hotraco bijvoorbeeld heeft de Orion-Opt verbeterd om een optimale eierstroom vanuit meerdere stallen te krijgen.

 • De Nederlandse dealer van Prinzen toont op de beurs de nieuwste inpakmachines, speciaal voor broedeieren.

 • Specht ten Elsen toont een systeem van Colony-huisvesting die eenvoudig om te bouwen is naar een volièresysteem.

 • Op de beurs is er genoeg eten en drinken.

Of registreer je om te kunnen reageren.