Pluimveehouderij

Foto & video

Twee pluimveeprimeurs op beurs

Op de landbouwvakbeurs in Den Bosch van 14 tot en met 16 oktober is een bescheiden rol weggelegd voor pluimvee, toch zijn er twee primeurs: de Prinzen Speedpack 110 en Fancom eYeNamic.

Foto

  • Wereldprimeur op de beurs is de nieuwe productielijn voor het inpakken van consumptie-eieren. De nieuw ontwikkelde eierinpakmachine Speedpack 110 heeft slechts drie overgangen voordat de eieren op de trays komen, hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal. De capaciteit van 40.000 eieren per uur is een enorme vooruitgang.

    Foto’s: Hans Prinsen, tekst: Judith Waninge

  • Alles in de productielijn van inpakker, stapelaar en palletloader is perfect op elkaar afgestemd. Het compacte ontwerp geeft de pluimveehouder een goed overzicht over het hele proces van inpakken. Door de goede afstemming is het met deze productielijn mogelijk om 11,11 eieren per seconde in te pakken op de pallet.

  • Fancom introduceert het nieuwe concept eYeNamic op de beurs. Door klimaat, voer en biometrie te combineren in een nieuw softwarepakket kunnen vleeskuikenhouders, op afstand, de vleeskuikens monitoren.

  • Met behulp van camera’s in de stal is het mogelijk het gedrag, zoals verdeling en activiteit, van de kuikens te bekijken en analyseren. In een softwareprogramma is het diergedrag in kleuren weergegeven.

  • Cor van de Ven, oprichter van Vencomatic, in gesprek op de stand van Agrosupply. De officiële metingen van ammoniak op vier vleeskuikenbedrijven met een warmtewisselaar is gestart. Het project is gefinancierd door 35 vleeskuikenhouders. De eerste resultaten worden verwacht in januari en februari 2010.

  • Op de beurs is er ook aandacht voor alternatieve verwarmingssystemen. Wesselmann-heaters presenteert de nieuwste warmwaterheater.

  • De bedrijven die stalinrichting voor pluimvee tonen op de Bossche beurs zijn op één hand te tellen. De voerleveranciers uit de regio gebruiken de beurs als relatiedag voor hun klanten.

  • Het is vooral een gezellige beurs met een tweetal pluimveeprimeurs. Ondanks het geringe aanbod van stands puur voor de pluimveehouder is er veel ruimte voor relatiegesprekken en algemene informatie van banken, makelaars en medicijnenaanbieders.

Of registreer je om te kunnen reageren.