Pluimveehouderij

Foto & video 2 reacties

Barnevelds ‘kuiken’ de lucht in

Barneveldse vrijwilligers, gehandicapten en armlastigen kunnen gratis met een luchtballon in de vorm van een kuiken varen. De ballon is geschonken door het Fortis Fonds Barneveld en Omstreken.

Foto

 • De ballon is van de in 2003 opgerichte Stichting Internationale Ballonfiësta Barneveld. Die stichting heeft als doel om fondsen te werven voor lokale sociaal-maatschappelijke doelen. De eerste vaart van deze ballon, na onthulling door de burgemeester van Barneveld, ging op weg met een vrijwilliger, een gehandicapte en een minderbedeelde.

 • Op de ballon staat geen reclame. De ballon heeft geen commercieel doel, maar een sociaal doel voor de samenleving van Barneveld. Toch zijn er voorzieningen aangebracht voor een groot reclamedoek. Hierdoor kunnen er wel commerciële vluchten plaatsvinden, die de kosten dekken van extra gratis vluchten met vrijwilligers of gehandicapten.

 • Voor de technici: de special shape balloon, vakterm voor een speciaal gevormde ballon, heeft een actief volume van 3400 kuub, is 25,8 meter hoog en weegt 236 kilo. De special kan in de lucht draaien via speciale ventilatoren . De stof is speciaal gemaakt voor deze ballon en heeft een unieke kleur. ‘s Werelds grootste ballonproducent Cameron Balloons in het Britse Bristol heeft de ballon vervaardigd.

 • Bij het ontwerp is erop gelet dat het kuiken een vriendelijke uitstraling heeft. Nadat het Fortis Fonds, dat elk jaar een geldbedrag aan sociale projecten doneert, in mei 2007 akkoord gaf, kon de bouw van de ballon beginnen.

 • De eerste uitnodiging vanuit het buitenland is al binnen. De special is ongezien gecontracteerd door de Ballonfeesten in Sint-Niklaas in België, Europa`s oudste ballonevenement in de eerst week van september. Voor deelname aan dit evenement ontvangt de ballon een bijdrage die weer toekomt aan het sociale project.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ben Bläss

  Correctie: De special is gedoneerd door het Fortis Fonds Barneveld en Omstreken, dat zich in de Barneveldse samenleving al 14 jaar lang op het sociaal maatschappelijke vlak begeeft. De special (een wereldprimeur) wordt ingezet voor vrijwilligers, mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking en minder bedeelden. Geen commercieel, maar een sociaal project. De Ballonfiësta Barneveld viert dit jaar haar 25 jarig bestaan en i=om dat jubileum luister bij te zetten, heeft het Fortis Fonds deze special shape (een wereldprimeur) aangeschaft. Geplaatst door Ben Bläss, initiator van de Ballonfiësta en PH-EGG, Barneveld

 • no-profile-image

  henk ten Dolle

  ik wil graag het tel nr; van Ben BlAS UIT bARNEVELD , LEREN KENNEN IN fILZMOOS A dit jaar mijn mob nr; is 0657578125 mvrgr, Henk ten Dolle bijvoorbaad dank.

Of registreer je om te kunnen reageren.