Pluimveehouderij

Foto & video

Kip Kiplekker op Libelle Zomerweek

Rechtstreeks contact tussen pluimveehouders en publiek. Het lijkt steeds beter te lukken. De legpluimveehouderij had al Blij met een Ei en de vleespluimveehouderij heeft nu Kip Kiplekker.

Foto

  • Kip Kiplekker, het nieuwe initiatief van de Nederlandse vleeskuikenhouders, kreeg zijn vuurdoop tijdens de Libelle Zomerweek in Almere (19 t/m 25 mei 2008). Via Kip Kiplekker gaan vleeskuikenhouders in gesprek met consumenten en geven ze informatie over de houderij. Kip Kiplekker is een onderdeel van de campagne Kip, ’t meest veelzijdige stukje vlees.

    (foto’s: Kip Kiplekker/PPE, tekst: Wim Wisman)

  • „Vol spanning hebben we hier naar uitgekeken. Na het vele werk achter de schermen was het dan eindelijk zover. Onze eerste beursdag!” Vleeskuikenhouder Elly de Kort, trekker van het initiatief Kip Kiplekker, wacht met collega’s op de eerste bezoekers. De Libelle Zomerweek duurt maar liefst zeven dagen en trekt jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers, voornamelijk vrouwen. Kip Kiplekker wil dit jaar aan nog een aantal consumentenbeurzen deelnemen. De Kort zegt nog wel vrijwilligers te kunnen gebruiken voor bemensing van de stand en roept vleeskuikenhouders en ook vermeerderaars op zich hiervoor aan te melden. „Het is erg leuk om te doen en draagt bij aan een positief imago van de sector”, aldus De Kort.

  • Een van de bezoekers aan de Kiplekkerstand was PPE-voorzitter Jos Ramekers. Hij nam de gloednieuwe folder en een nieuw receptenboekje in ontvangst. De folder geeft informatie over hoe de vleeskuikensector in elkaar steekt en hoe er wordt gewerkt en waarom dat zo gebeurt.

  • Erdie Burema, productvoorlichter pluimveevlees en eieren bij het PPE, heeft een fijne neus voor ‘blikvangers’. Zij loopt minister van Buitenlandse Zaken Maxim Verhagen tegen het lijf en troont hem mee naar de stand van Kip Kiplekker.

  • De standbemanning zegt veel vragen te hebben gehad over de pluimveehouderij. Daarbij viel het hen op dat veel mensen voor hun hobby kippen hebben en daar met veel plezier over vertellen. Kritische vragen waren er ook, onder meer over het vervoer van de kippen naar de slachterij en naar aanleiding van tv-uitzendingen over de vleeskuikenhouderij. Het overgrote deel van de (stand)bezoekers gaf te kennen pluimveevlees erg te waarderen.

  • Kip Drumsticks: een van de nieuwe uitingen in de campagne Kip, ’t meest veelzijdige stukje vlees. De campagne wordt voor de helft betaald door de Nederlandse pluimveeslachterijen en in 2008 en 2009 voor de helft door de Europese Unie. Aanleiding voor de steun van de Europese Unie is de geleden imago- en financiële schade als gevolg van de vogelgriep(dreiging) in 2005/2006.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.