Pluimveehouderij

Foto & video 896 x bekeken

Kamerlid Cramer met NOP praktijk in

Tweede Kamerlid Ernst Cramer bracht 7 maart 2008 een bezoek aan de pluimveevleessector. Op uitnodiging van de NOP, die de landbouwwoordvoerder (ChristenUnie) een dagvullende excursie bood.

Foto

 • ’s Morgens van half tien tot elf uur heeft Tweede Kamerlid Ernst Cramer (ChristenUnie) met de NOP-vertegenwoordigers Broederij Lagerwey in Lunteren (Gld) bezocht.
  foto's: Ernst Cramer en Alex Spieker, tekst: Alex Spieker en Hans Bijleveld

 • Ernst Cramer (met fototoestel) krijgt bij Broederij Lagerwey in Lunteren uitleg van directeur Bas Koot, tevens bestuurslid van de NOP-kring Kuikenbroeders. NOP-voorzitter Jan Wolleswinkel en Elly de Kort, bestuurslid van de NOP-kring Vleeskuikenhouders luisteren mee.

 • De gespreksonderwerpen bij Broederij Lagerwey waren onder meer de structuur van de vleeskuikenkolom, de sectorinspanningen op gebied van IKB, Salmonella en Campylobacter, de internationale concurrentiepositie en het belang van het behoud van een ‘level playing field’.

 • Na de lunch werd Tweede Kamerlid Ernst Cramer van één uur tot half drie ontvangen op het vleeskuikenbedrijf van Bas Bronk in Bruchem (Gld). Bas Bronk is tevens bestuurslid van de NOP-kring Vleeskuikenhouders.

 • Op het vleeskuikenbedrijf van Bas Bronk kreeg Kamerlid Ernst Cramer inzicht in de vleeskuikenhouderij, diergezondheid, welzijn en stalklimaat.

 • Ook kwam bij vleeskuikenhouder Bas Bronk de implementatie van de EU-welzijnsrichtlijn voor vleeskuikens ter sprake.

 • De NOP beëindigde de dag op stap met Tweede Kamerlid Ernst Cramer met een bezoek van drie uur tot half vijf aan pluimveevleesverwerker Branderhorst Freshfood bv in Giessen (N-B).

 • Tries van Toorn, kwaliteits- en logistiekmanager van Branderhorst Freshfood bv (met rode muts) geeft uitleg over de pluimveevleesverwerking aan Tweede Kamerlid Ernst Cramer en (geheel links) Anton Butijn, voorzitter van de NOP-kring Kuikenbroeders.

 • Bij Branderhorst Freshfood is van gedachten gewisseld over de toekomstvisie op de afzet van bewerkt vers pluimveevlees, de bedreigingen uit Brazilië/Thailand, de visie van retail en consument op de pluimveesector (en wat de politiek hier wel en niet mee zou moeten doen) en hoe de vleeskuikenhouder nog beter kan inspelen op de wensen van de consument (ketenproductie).

 • NOP-voorzitter Jan Wolleswinkel was een van de begeleiders van Kamerlid Ernst Cramer bij de excursie in de pluimveevleessector. Verder waren bij de NOP-delegatie: Anton Butijn (voorzitter NOP-kring Kuikenbroeders), Elly de Kort (NOP-kring Vleeskuikenhouders) en NOP-secretaris Alex Spieker.

 • Tweede Kamerlid Ernst Cramer heeft zijn ervaringen tijdens de NOP-excursie in de pluimveevleessector verwoord op zijn weblog op zijn website. Daar zijn ook veel foto’s van de NOP-excursie te vinden. Kijk dus verder op www.ernstcramer.nl en lees ook verder op www.ernstcramer.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.