Pluimveehouderij

Foto & video 221 x bekeken

Trends pluimveevlees 2008

De vakbeurs Intermeat, van 28 september tot 1 oktober in Düsseldorf staat vooral in het teken van het ‘gemak’ van voeding.

Foto

  • De vakbeurs is vooral gericht op de Duitse markt. De vleesbedrijven stomen de Duitsers klaar voor gemakkelijke maaltijden, het zogenoemde convenience food. Kant-en-klare maaltijden of voorgegaarde producten die alleen even in de magnetron hoeven. Daarnaast is het wokken van groenten en vlees een nieuwe trend.

    Foto's en Tekst: Judith Waninge

  • Storteboom komt in Duitsland met een nieuw product op de markt, Chicken Basic. Kip in een aluminium schaal die zo de over in kan. Doordat deze in een gasverpakking zit, is het product langer houdbaar.

  • De trend van Plukon op de Intermeat is de introductie van Kip met Chocolade.

  • Het merk Friki ligt volop in de Duitse winkels. Naast het wokken van kipproducten, voorverpakte plakken voor op brood, wil Plukon de markt veroveren met kleinere verpakkingen voor op de barbecue. Ook in de winter kan er gebarbecued worden.

  • Weisenhof, marktleider voor de afzet van pluimveevlees in Duitsland profileert zich met voorverpakte kant en klaar maaltijden met kip en kalkoen producten. De markt van kant en klaar maaltijden komt nu pas goed op gang in Duitsland terwijl deze in Engeland al ‘booming‘ is. In Nederland is deze markt ook opkomend.

Of registreer je om te kunnen reageren.