Boerenblog

Samen werken aan Pluimvee-visie

We beseffen het niet, maar keuzes maken we elke dag, elke minuut, zelfs elke 1,5 seconde. Dit komt overeen met het aantal gedachten in ons hoofd, namelijk 40.000 stuks.

Men kiest vaak onbewust: stap ik uit mijn bed, hoelang kijk ik op WhatsApp, stuur ik nog een reactie, vind ik deze column nog wel de moeite waard om te lezen, lees ik verder of stop ik ermee, enzovoort. De laatste twee waren al min of meer bewust; de gedachte komt immers in je op: lees ik nog verder, is het de moeite waard? Je denkt na over je keuze.

Vaste goede keuze bestaat niet

Bewuste keuzes bepalen hoe druk het is in je hoofd. Veel mensen, en dus ook pluimveehouders, wachten vaak met het maken van keuzes. Het niet maken van keuzes geeft als pluimveehouder maar ook als bestuurder stress.

De toekomst van de Nederlandse pluimveehouder ligt niet vast! Wen aan het feit dat alles constant onderhevig is aan verandering en dat een vaste goede keuze daarom niet bestaat. In deze veranderende wereld moeten wij als pluimveehouder en bestuurders keuzes maken, we zullen piketpalen moet slaan die een richting aangeven.

Gezamenlijk werken aan Pluimvee-visie

Wij willen daarom gezamenlijk met u gaan werken aan onze Pluimvee-visie. Zodat wij gezamenlijke focus houden op het resultaat. De LTO/NOP wil, samen met u, de focus leggen op uw toekomst als pluimveehouder.

Vergeet uw toekomst niet en kom naar één van de komende ledenbijeenkomsten: De toekomst is van ons!

PS Was het lezen van deze column een goede keuze? Ik hoor het graag van u! Fijne feestdagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.