Redactieblog

Tot ziens en tot volgend jaar

BIG Challenge 2013 is voorbij. We hebben op de Alpe d’Huez als veehouderij een voorlopige cheque mogen afgeven €1,4 miljoen. Allemaal dankzij de inzet van honderden mensen uit de veehouderij. De waardering die we ervoor terug krijgen is gigantisch.

Die veehouders met die roze helmhoesjes, die het tijdens Alpe d’HuZes allemaal maar even doen. Het was een geweldig en overweldigend evenement. Nooit had ik dit willen missen, zoveel saamhorigheid, zoveel emotie, een grote boerenfamilie daar op de Alpe in Frankrijk. En ook één familie met Alpe d'HuZes en met de bewoners van Bourg d’Oisans, Huez en Alpe d'Huez. Wij zijn daar zo welkom! De Fransen zijn ook van Alpe d'HuZes gaan houden en dat merk je aan alles. Bakkers,  caféhouders en fietsenmakers die om 03.00 uur 's nachts de deuren voor ons openen. De schoolkinderen van Bourg d’Oisans die samen met de Nederlandse kinderen stilstaan bij kanker en ballonnen oplaten, hartverwarmend.

€25 miljoen tegen kanker
Het mooie is, naast alles wat we daar meegemaakt hebben aan blijdschap, hoop en verdriet, we kunnen weer €25 miljoen inzetten in de strijd tegen kanker. Vorige week is met behulp van Alpe d'HuZes-geld onder meer de website www.kanker.nl online gegaan. Ook is via de Bas Mulder-award €5 miljoen toegezegd aan jonge ambitieuze onderzoekers. Het project van sneldiagnose (binnen 24 uur weten of je kanker hebt en een behandelplan) loopt als een speer.

Alpe d'HuZes maakt verschil en daarmee ook BIG Challenge. En met BIG Challenge ook Van der Bor, Familie Grefte, De Heus Voeders, Gebrs. Fuite in Genemuiden, oom Harrie en al die andere mensen die €10, €50, €1.000 of nog veel meer hebben gedoneerd aan de strijd tegen kanker. Laten we met zijn allen doorgaan met deze strijd, zodat onze kinderen niet meer aan deze vreselijke ziekte hoeven te sterven. We zijn op de goede weg, laten we die weg met zijn allen gaan.

Nieuwe deelnemers gezocht
Volgend jaar staat BIG Challenge in de eerste week van juni weer op de Alpe d'Huez. Wij zijn al op zoek naar nieuwe deelnemers voor BIG Challenge 2014, vooral voor de basisteams met veehouders. Het zou geweldig zijn als we met een pluimveeteam Noord en een team Zuid mee kunnen doen. Dat is praktischer voor trainingen, bijeenkomsten en sponsorwerving. Wil je meer weten? Neem dan contact op met mij via telefoon (06 – 21 24 13 88) of via mail: bart.corina@hotmail.com. Doe mee! Op www.bigchallenge2013.nl vindt u links met prachtige foto’s en krijgt u een beeld van de geweldige week. Via Aanmelden BIG Challenge 2014 vindt u meer informatie. Aanmelden voor 1 september.

Foto

  • Tot ziens en tot volgend jaar

Of registreer je om te kunnen reageren.