Boerenblog

9 reacties

Plof Kip-caravan trekt naar China

Je hebt van die goeie dagen. Je slaat de krant open en het kan niet meer stuk.

Ambtenaren boventallig, las ik, door gebrek aan werk nog wel. (Wie is dat opgevallen?) Deze beroepsgroep lijkt wel in het leven geroepen om ons hardwerkende ondernemers, de ruggengraat van de maatschappij, dwars te zitten. Ik word buitengewoon vrolijk van zo'n bericht. Gebrek aan werk? Werk zat, maar niet op het gemeentehuis. Boventallig? Overtollig en overbodig. Gaat heel veel geld schelen. Voorbeeldje: hier in ons kleine stadje is een absurd geel geverfd, kolossaal gemeentehuis gebouwd, een megalomaan project, uitgedacht door boventallige ambtenaren zonder werk. 50 miljoen kost het grapje. Klanten van mijn poelier moeten nu op afstand in de parkeergarage onder dit gemeentehuis hun auto kwijt, waar dat eerder voor de deur kon. Dat soort dingen.

Chinese ambtenaren dumpen massaal hun Ferrari
Niet alleen bij ons krijgen de ambtenaren het zwaar voor de kiezen. Ook hier ver vandaan in China wordt de broekriem strak aangehaald. Ik lees: Chinese ambtenaren dumpen massaal hun Ferrari. De zuiveringscampagne, dat heet hier bij ons bezuinigingscampagne, zorgt ervoor dat Chinese ambtenaren massaal van hun dure wagen proberen af te komen. 'In de hal van de grootste tweedehandsautomarkt in het zuiden van Peking wemelt het sinds enkele maanden van de Maserati's, Lamborghini's en Bentley”s. Dat is nog eens wat anders dan de nullijn. Het duurt daar nog wel even voor de Chinese ambtenarij, net als hun Nederlandse collega’s, de plofkip in de ban gaat doen.

Kip-caravan waagt de sprong naar China
Ik las verderop in de krant dat dierenleed de Chinezen niets kan schelen. Als het beweegt kun je het ook eten, meent de Chinees en veel meer interesse in het lijdend voorwerp kan hem niet worden toegedicht. Gelukkig is de redding van al die miljarden Chinese dieren nabij. De bijna failliete caravanfabriek Kip waagt de sprong naar China. Nog amper een jaar geleden was Kip op sterven na dood, nu gaat het bedrijf naar China, een ongekende markt wenkt. Toch kunnen ze het niet alleen. Dit zit weer zo ingenieus in elkaar, hier zit het reclamebureau Zigt van Wakker Dier achter. De Plof Kip-caravan trekt naar China, een unieke combinatie van een zieltogend constructiebedrijf met de succesvolle vega’s van Wakker Dier.

Zo ziet de wereld na mijn ochtendkrant er zoveel vriendelijker uit. Ik knip de kop eruit en hang ’m op. 'Ambtenaren boventallig door gebrek aan werk'. Je verzint het niet.

Laatste reacties

 • joannes

  Je hebt bij mij ook de dag weer opgevrolijkt Bert. Laten we hopen dat die Plof-Kip- caravan Chinees leren! Hoe zal me een worst wezen, want die Chinezen kunnen nogals eens instructief zijn, heb ik begrepen. Daar zullen de vega´s van leren, ongetwijfelt!

 • mrlapage

  Wat een raar artikel. Ga eens met iemand praten zou ik zeggen.

 • l coumans

  mrlapage een dag niet gelachen is een dag niet geleefd , ik wist niet dat er zo n goede colums in bert verscholen lagen.

 • theastrovor

  Je begint telkens zelf weer over die plofkip. Juist jij geeft WD de wind in de zeilen. Je vergelijking - koppeling met Kip caravans getuigt van een zieke geest.
  Als je niks te melden hebt, hou je dan gewoon stil.

 • new kids

  auw

 • alco1

  Ik zag weer zo'n reclame over de plofkip voorbij komen na de Tour de France op TV. Is er nou niemand die die veearts en die foto kan ontzenuwen.

 • jordi 1455

  vraag Plantema maar ik vrees dat hij dan weer het doelwit is van een rechtszaak.

 • W Geverink

  Tja jordi 1455, Plantema sprak de waarheid en jullie eigen belangenbehartigers stonden het toe dat de man voor de leeuwen werd gegooid. Jullie eigen belangenbehartigers hebben er voor gezorgd dat de waarheid wel mag worden verteld maar op eigen risico. Met andere woorden, De mond van de agrarische sector is door jullie eigen belangenbehartigers effectief gesnoerd.

 • jordi 1455

  daarom vertrouw ik de LTO voor geen meter.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.