Redactieblog

laatste update:13 jun 2013

Onbeschrijfelijk

Donderdag 6 juni was het zover: Alpe d’HuZes. Als pluimveeteam hebben we ons steentje zeker bijgedragen.

Het is zover, donderdag 6 juni. Om twee uur ‘s nachts sta ik op, eet een bord spaghetti en maak me startklaar. Dikke wielerkleding aan, het is koud, zeker bij de afdaling. Om drie uur daal ik af met het pluimveeteam. Een prachtig gezicht: al die kaarsjes die langs de berg staan. Je krijgt er al rillingen van. Beneden rijden we naar de start. Wat een massa mensen is al op de been. We staan in de eerste groep bij de start. Dat zijn al 1.000 mensen. Wat een organisatie, al die vrijwilligers. En alles is perfect geregeld.

Daar klink het startschot. En trappen op die pedalen. Wat zijn die eerste bochten steil. Er staat al publiek langs de weg. Mooi dat je van bocht naar bocht kunt fietsen, aftellen. Iedereen fietst in het officiële tenue van Alpe d’HuZes, met daarop onze teamnaam BIG Challenge-pluimvee en onze sponsoren. Boven bij de finish staan Betty en Bea de fietsers binnen te roepen.

Pannenkoeken en bouillon
Na de finish ga ik even naar het oppeppunt van BIG Challenge. Het is geweldig opgezet. Je wordt even flink in de watten gelegd, zodat je aan de volgende afdaling kunt beginnen. Een warme deken, bouillon, pannenkoeken, fruit en drinken. Vrijwilligers zorgen dat je niets tekortkomt.

Ik ga weer naar beneden en omhoog. Prachtig, al dat publiek aan de kant van de weg. Muziekbands, dj’s, ze helpen  je goed omhoog. Veel kaarsen, indrukwekkend! Ook mensen op ligfietsen en tandems. Woorden schieten tekort om de indrukken te omschrijven.

Klapband
Het fietsen gaat prima. Tijdens mijn derde beklimming  hoor ik een enorme knal: een klapband. Mijn hartslag schiet naar 200 en daalt niet. Helaas ben ik gedwongen de rit op te geven. Terug in het oppeppunt zie ik de andere pluimveefietsers. Ze doen het geweldig! Martin en Wilma van Boer zoekt vrouw komen ook in het oppeppunt de fietsers een hart onder de riem steken. Mooi dat deze BN’ers hier op de berg rondlopen in een Chicks en Cows are Cool-shirt.

Bijna €1,4 miljoen
De laatste afdaling en beklimming fietsen we samen als BIG Challenge-team. Ruim 200 fietsers gaan samen de berg op. Allemaal in BIG Challenge-tenue en met de bekende roze helmhoesjes. We duwen elkaar omhoog als het even niet meer gaat. De cheque met het voorlopige bedrag mag ik mede vasthouden;  bijna €1,4 miljoen voor KWF. Geweldig. Als pluimveeteam hebben we ons steentje bijgedragen. Een prachtig gevoel als we de finish over komen.

Het thuisfront heeft alles goed kunnen volgen via de websites en sociale media. Al die reacties zijn ontzettend leuk. De saamhorigheid en de kracht van deze Alpe d’HuZes-week zijn geweldig. Onbeschrijfelijk. We willen als pluimveeteam iedereen bedanken voor de donaties en ondersteuning. Doneren kan nog tot eind september. Dan start BIG Challenge 2014. Ik kan het iedereen aanraden.

Foto

  • Onbeschrijfelijk
  • Onbeschrijfelijk
  • Onbeschrijfelijk
  • Onbeschrijfelijk
  • Onbeschrijfelijk
  • Onbeschrijfelijk
  • Onbeschrijfelijk
  • Onbeschrijfelijk
  • Onbeschrijfelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.