Redactieblog

1 reactie

Hollandse invasie

Ik ben in Frankrijk en het is hier geweldig! Een Hollandse invasie boven op de berg. BIG Challenge, gewoon een grote familie.

De BIG Challenge-bedrijventeams bij Alpe d’HuZes zijn als het ware concurrenten van elkaar. Toch gaat iedereen hier in Frankrijk geweldig met elkaar om. Ik ben blij dat er meer mensen in chicks are cool-shirts rondlopen, de pluimveehouderij is mooi vertegenwoordigd. De shirts worden hier door vrijwilligers nog goed verkocht, er zijn er al bijna 1.900 verkocht. Er zijn er nog genoeg, dus bestel ze gerust.

Maandag heb ik een trainingstocht gehad. Het was een flinke tocht van 90 kilometer. Dat was afzien en echt klimmen. Mooi om te ervaren wat we donderdag gaan meemaken.

Het is hier fantastisch geregeld voor en door zoveel mensen. Bijvoorbeeld het eten. Er is een grote tent, het eten wordt gesponsord door Spar, vrijwilligers scheppen het op en je koopt dinercheques voor €10. Dat geld gaat weer naar het goede doel: KWF. Er was een jarige en in een mum van tijd zingen 1.000 mensen in de tent ‘Lang zal ze leven’.

Geen bericht, goed bericht
Thuis gaat alles gewoon door. Mijn medewerker belt of sms’t als er iets is. Geen bericht is dus goed bericht. Ik heb er het volste vertrouwen in dat alles goed gaat.

Kippenvelmoment
Maandagavond was de uitreiking van de Bas Mulder-award. Bas Mulder was een jongeman die drie jaar geleden nog meefietste en drie maanden daarna overleed aan kanker. Bocht 0 is nu de Bas Mulder-bocht. Zijn vader reikte een geldprijs uit aan vijf jonge onderzoekers, die met dat geld verder onderzoek kunnen doen, zodat in de nabije toekomst mensen gezond, gelukkig en goed kunnen leven met kanker.

Dinsdagmorgen was op de berg een motivatiebijeenkomst met BIG Challenge. Een geweldig gezicht, die paar honderd mensen bij elkaar. Iedereen was muisstil. Op een stuk rots waren foto’s te zien van Herman Houweling, Hans Banken en andere overledenen of mensen met kanker. Vier mensen deelden hun verhaal met ons. Heel dapper van hen en indrukwekkend. Maarten Peters zong zijn lied Dichter bij de hemel kom ik niet. Daar dacht hij aan toen hij mensen over de finish zag komen en de handen in de lucht zag gaan. Kippenvel.
Bescheiden
Op de cheque met het voorlopig bedrag dat BIG Challenge al bij elkaar heeft gebracht staat €1.370.087. Prachtig voor de veehouderij. Toine van Toor zegt: “We gaan dit niet groots naar buiten brengen, dat maakt ons als sector groots. Trots vanuit bescheidenheid.” En we zijn er nog niet, ik denk dat er nog wel gedoneerd wordt als mensen ons donderdag die berg zien beklimmen.

Na de bijeenkomst heb ik nog eens alleen de berg beklommen. Zo kon ik even rustig alles een plek geven. Want indrukken doe je hier zeker op. Het is een geweldige ervaring. Ik kijk al uit naar donderdag. U kunt mij die dag volgen op www.opgevenisgeenoptie.nl. Mijn deelnemersnummer is 5864.

Foto

  • Hollandse invasie
  • Hollandse invasie
  • Hollandse invasie
  • Hollandse invasie

Eén reactie

  • porky 1

    succes allemaal donderdag met dit zeer goede evenement

Of registreer je om te kunnen reageren.