Boerenblog

5076 x bekeken 17 reacties

Houd uw kippen binnen!

De vogelgriep kruipt naderbij. Slechts een paar kilometer van de Nederlandse grens was het vorige week weer raak.

Het komt niet als een verrassing de uitbraak van milde vogelgriep in Emsland, niet bij ons en niet bij u. Wat wel verrast is de halsstarrigheid waarmee er door de houders van buiten lopende kippen wordt gereageerd. Of beter gezegd: niet wordt gereageerd. Dat Wakker Dier en anderen van hetzelfde pluimage baarlijke nonsens verkondigen, dat weten we, maar dat onze eigen collega's met droge ogen volhouden dat vrijlopers gezonder zijn, minder ziektes kennen en kennelijk immuun zijn voor het vogelgriepvirus, geeft mijns inziens blijk van een gevaarlijke kokervisie. Het buiten laten lopen van grote aantallen kippen is in deze tijd onverantwoord. Bij een niet meer denkbeeldige besmetting met het vogelgriepvirus, overgebracht door een wilde eend of domme gans, gaan uw supergezonde antibioticavrije kippen eraan, die van uw buurman zeker ook en misschien zelfs mijn kuikens. Het is alsof u met gesloten ogen door rood licht rijdt en gas geeft. Heel vaak gaat het goed, maar daar kunt u zich niet op beroepen als het goed fout gaat. Houd uw pluimvee binnen, in ieder geval voorlopig!

Geen excuses.

Laatste reacties

 • gambanar

  Free range & bio , zal nooit een oplossing zijn als we kwalitatieve en veilige dierlijke eiwitten willen blijven produceren .Indien de antibiotica verlaging ernstig wordt genomen door alle partijen zal men enkel het intensieve veeteelt systeem onder strikte bioveiligheid protocols kunnen aanwenden . Een stap in de goede richting zou kunnen zijn de dieren te houden op diervriendelijke roostervloeren ,zodat contact en besmetting via uitwerpselen voorkomen wordt .Deze systemen zijn voorhanden ,maar worden door emotionele en onwetenschappelijke gefundeerde uitlatingen van dierenwelzijn-organisaties gebruikt om de burger-consument en de politiek te bespelen om toch hun gelijk te halen.De media loopt als een blinde koe ,belust op sensatie mee in het theater. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat de sector op een wetenschappelijk en verantwoorde manier deze misvattingen uit de wereld helpt .Proficiat Bert Vogel voor uw klare en duidelijke taal .

  ing Emiel Arron

 • bankivahoen

  Ik zeg ook steeds dat we gewoon dom wachten tot de tijdbom afgaat ! Waar zijn onze belangenbehartigers als je ze nodig hebt ? Of durven die dit ook al niet meer te zeggen. Het slagveld zal niet te overzien zijn als we nu eenzelfde situatie krijgen als in 2003. Ik denk dat we daarna in iedergeval geen export meer over hebben, of zou dit de vader van sommige gedachten zijn ??

 • j.verstraten1

  Onze belangenbehartigers hebben om ophokplicht gevraagd hoor bankivahoen. Maar als vervolgens binnen de sector de verdeeldheid toeslaat wordt het voor Dijksma erg makkelijk gemaakt het niet te doen. Dus moet er eerst weer een hoop ellende komen voordat men eens serieus keuzes wil maken.

 • jordi 1455

  j.verstraten1 als er doden gaan vallen zou ik Dijksma verantwoordelijk houden voor alle schade en haar aftreden eisen.

 • gambanar

  De politiek ,nationaal en EU dient exacte en gefundeerde beslissingen te nemen in een dossier ,welke niet berust zijn op emotionele spinsels ,onverdeeldheid van minderheidsgroepen ,onkunde en stembelustigheid .Als men op wikipedia het cv van Dijksma leest kan ik enkel vaststellen dat ze geen enkele wetenschappelijke kennis ivm landbouw of veeteelt met zich draagt . Laat het beleid per sector over aan specialisten met een degelijke wetenschappelijke opleiding en beroepservaring welke relevant zijn om een gefundeerde beslissing te kunnen nemen en te verdedigen. Deze opmerking heeft niet enkel betrekking op Dijksma maar geldt voor alle politiekers. Het probleem is dat politiek de laatste decennia wordt bedreven door beroepspolitiekers welke meestal uit een humane opleiding komen (communicatie-,rechts-taal faculteiten ). De wetenschappelijke en technische hoogstand van onze EU -maatschappij heeft nood aan wetenschappers-technologen en economen-managers met voldoende ervaring , als politiekers en leiders

  ing Emiel Arron

 • jehanvankroaks

  Waarom wordt de gehele vlees-sector in Nederland elke keer weer opgezadeld met gigantische financiële schade’s veroorzaakt door de vogelgriep ?
  Zou het niet zinvol zijn om als gehele vlees-sector eens te brainstormen of wij de schade niet kunnen verhalen op die sector die pertinent weigert om zelfs de meest simpele voorzorgs maatregelen te nemen.

  Of het nu wel of geen kans van slagen heeft weet ik niet.

  Maar wanneer er van deze gedachte serieus werk wordt gemaakt, dan geven wij als sector een signaal af richting onze collega’s die idd nog steeds met droge ogen volhouden dat vrijlopers gezonder zijn, minder ziektes kennen en kennelijk immuun zijn voor het vogelgriepvirus.

 • gerjan slingenbergh

  De kalkoenen van de besmette bedrijven liepen binnen.

 • l coumans

  gerjan dat willen ze niet horen

 • jordi 1455

  gerjan maar niet in een dichte stal.

 • p.stroo1

  Buiten lopende kippen geeft 70% meer kans op vogelgriep en deze dreiging is te groot voor een exportland als nederland.

 • kuiken007

  enten!!! is het probleem over er is ook geen ncd meer

 • l coumans

  eindelijk weer iemand die het begrijpt, helemaal mee eens kuiken007 toppie

 • new kids

  MeneerArron ik weet zo'n slpecialist: Roel Coutinyo de godfather vande virussen en boycotter van de medicijnen voor de pluimveehouderij. Nee daar worden we wijzer van.

 • new kids

  Mobieltje te klein om te typen

 • Broederijbrok

  Vanmiddag weer raak nu in Utrecht weer bij de buitenloop kippen.
  Kosten voor EZ ?????
  Dijksma is gewaarschuwd hiervoor. ( wilde geen voorzorgsprincipe )

 • varkenshouder1

  Binnen die handel. Hopelijk een goede waarschuwing voor de varkenshouders die ook denken dat ze alleen bestaansrecht hebben door het buiten houden van varkens. Levensgevaarlijk voor die dieren !!! M.a.w. geen bestaansrecht voor die groep boeren. Die tijd is voorbij in de tegenwoordige tijd.

 • jehanvankroaks

  Jazeker jan,
  Kosten voor EZ !

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.