Redactieblog

1191 x bekeken

Energie

Meedoen aan BIG Challenge is geweldig. Ik krijg er veel energie van en leer mijn grenzen verleggen.

Druk, druk, druk. Zo  gaat het de laatste weken. Dagen vliegen voorbij. Er is veel te doen op ons bedrijf: vleeskuikens laden, schoonmaken en weer een nieuwe opzet. Daarnaast train ik zoveel mogelijk voor BIG Challenge. Elke maand hebben we een trainingsbijeenkomst met daarbij uitleg en interessante lezingen. Vorige week waren we te gast bij Lely. Zo kom je ook nog wat te weten over melkrobots.

Deelname geeft veel energie
Het is geweldig om mee te doen met BIG Challenge. Je krijgt er veel energie van en leert je grenzen verleggen; met trainen, sponsoren werven of een benefietavond te organiseren. Opgeven is geen optie, zo is het ook voor kankerpatiënten.

Ik hoor nu veel verhalen van mensen met kanker. Een op de drie mensen krijgt het, dus iedereen heeft wel iemand in zijn naaste omgeving en maakt het proces van dichterbij mee. Daar doen we het ook voor. We hopen dat mensen met kanker zo snel mogelijk goed, gezond en gelukkig verder kunnen leven. Dat zou je zelf ook willen als de ziekte je treft.

Geweldige inzet van sector
Ook geweldig is hoe onze sector, de veehouderij, dit organiseert met alleen maar vrijwilligers. Het is bijzonder om als eerste pluimveeteam mee te mogen doen. Op 3 april vond in Assen onze eerste benefietavond plaats. De medewerking van sponsoren voor de zaal, de uitnodigingen, de veilingitems et cetera was geweldig. Avondvoorzitter Tom van ’t Hek vroeg ons op het podium en liet ons vertellen waarom wij meedoen. Met de gezichten erbij spreekt het toch meer aan. Gert Jakobs, oud-wielrenner en bekend van het tv-programma Tour du jour, sprak met aansprekende en grappige voorbeelden de zaal en vooral de fietsers toe. "Ik leefde mijn droom en als je wilt kun je dat." En dat willen we. Wij gaan als pluimveeteam op 6 juni die berg bedwingen en hopen zo veel mogelijk geld voor KWF op te halen.

Tweede benefietavond
"Het zit tussen de oren", zei Jakobs. Dat onthouden we! Maandag 22 april is de tweede benefietavond, in Barneveld (Gld.). Kom ook en breng vrienden, buren en familie mee voor een inspirerende avond. Maak kans op €500 bij een verloting. Ik hoop jullie daar te ontmoeten in zaal 't Hoefslag. Om 19.30 uur staat de koffie klaar.

Foto

  • Energie
  • Energie

Of registreer je om te kunnen reageren.