Boerenblog

58 reacties

KFC pakt Wakker Dier aan

Een onnozele actie van de ondergrondse afdeling van de Partij voor de Dieren. Wakker Dier roept op tot een boycot van KFC totdat de fastfoodketen overstapt op kip met een Beter Leven-ster.

Wakker Dier heeft het vooral voorzien op de Bucket van 2 kilo. Het Voedingscentrum beveelt volgens de vega's van Wakker Dier maar een tiende daarvan aan. Kennelijk gaat Wakker Dier ervan uit dat de KFC-klant zo'n emmer alléén naar binnen werkt. Goeie reclame trouwens, ik wist niet eens dat KFC van die grote emmers verkoopt.

Niet iedereen trapt in de zottigheid van Wakker Dier. Een grootbank als ABN Amro heeft al naar buiten gebracht dat de Wakker Dier-organisatie de boel verkeerd voorlicht. De ABN-kantines zouden zich tegen de plofkip hebben gekeerd. Goed dat de bank even van zich liet horen, en een gemiste kans van de Rabobank, die wel wat afleiding van de zich snel opstapelende schandalen kan gebruiken. Het kan nog, gewoon even zeggen dat de bank waardeert wat de pluimveesector doet voor Nederland en de rest van de wereld. En dat ze daarom in hun kantines de reguliere en tegelijkertijd ook meest duurzame kip opdienen.

 

McDonald's de volgende?
KFC is ook maar een klein bedrijfje met niet meer dan 16.000 restaurants in maar 100 landen. Het is nu crisis daar in die KFC-organisatie: Wakker Dier pakt ons aan, we gaan eraan... Ik adviseer Wakker Dier om vooral door te gaan en tegelijkertijd nog zo'n kleintje als McDonald's aan te pakken.

Het zou maar zo eens kunnen dat Wakker Dier zijn hand overspeelt en wordt aangeklaagd door de KFC-jongens wegens inkomensderving door valse voorlichting. Dan wordt waarheid wat duizenden jaren geleden werd opgeschreven: Want wie onnozel is, gaat aan zijn halsstarrigheid ten onder.

Laatste reacties

 • hansxx

  Bert, als wakker dier KFC aan pakt genereert KFC alleen maar meer omzet.
  Ditzelfde gebeurde onlangs bij AH en de Jumbo. Als deze bedrijven door WD in een kwaad daglicht wordt gezet dan vliegt het vlees en het pluimvee als warme broodje over de toonbank. Boodschappend Nederland luistert heel goed naar de reclame van WD tegenwoordig. daar is menig reclamemaker jaloers op!

 • hvr

  'Want wie onnozel is, gaat aan zijn halsstarrigheid ten onder'. Hou dat vast Bert.

 • sensia

  de 'name and shame' -aanpak van Wakker Dier schud het publiek wakker. ik hoor om mij heen (Brabantse platteland) hoe huisvrouwen elkaar waarschuwen: nee niet die goedkope kip pakken, dat is plofkip!Op een of andere manier worden mensen bang om vlees uit de bio-industrie te eten. Men associeert het tegenwoordig snel met ziektes, besmetting en dierenleed.

 • John*

  Laat de verkopen van de alternatieven maar zien of we om moeten schakelen of NIET. het is allemaal erg trend gevoelig en als dadelijk de plofkip gedachte weer verdwenen is pakken de huisvrouwen weer gewoon de betaalbare duurzame, gezonde en milieuvriendelijke kip uit het rek. Een heerlijk plofkipje!

 • alco1

  Het ontgaat mij steeds met welke kennis Wakker Dier kan oordelen over het welzijn van de dieren. Alleen een dier wat het goed heeft, groeit naar behoren en dat is waarmee de boer kan verdienen. Ook is het zo dat dankzij de vleeseters de dieren in ieder geval een poosje in zeer verwende omstandigheden mogen leven. Van de Partij voor (tegen) Dieren mogen ze zelfs helemaal niet geboren worden. Dat is pas erg.

 • Mels

  alco1,zo denkt het grootste deel maar die maken daar geen lawaai over,het pietepeuterige deel dat de wereld denkt te verbeteren door een ander de wet voor te schrijven schreeuwt te hard in deze zaak.

 • bankivahoen

  Waarom moet het publiek wakker geschud worden Sensia@ ? Om jouw geloof ook aan te nemen ? We leven in een vrij land en de consument is wijs genoeg om zelf hun keuze te maken wat ze ze in hun boodschappenmandje leggen, daar zijn geen opgeheven vingertjes voor nodig!

 • @meelmuisje

  En... Wanneer gaat wakker dier zich eindelijk inzetten voor de duizenden en duizenden asyl-katten en -honden die, in de steek gelaten, in kleine hokjes zitten te verkommeren? O nee, dat heeft niets te maken met boertje pesten. En vele volgers stoppen liever hun kop in het zand omdat ze eigenlijk net zo schuldig zijn, als je begrijpt wat ik bedoel!

 • politiek

  Ik heb Wakker Dier nog niet kunnen betrappen dat men tegen boeren is. Juist niet. Men streeft hetzelfde na. Een goed en waardig leven voor dieren. Het is echt geen vegetarisch natuur- of milieuclubje. Dat zijn boeren niet en dat is Wakker Dier ook niet. Dat veel boeren telkenmale zo in de verdediging schieten en niet open transparant durft te zijn is merkwaardig. Die hebben hopenlijk toch geen ander doel of ideaal ? .

 • joannes

  @meelmuisje, Wakker Dier is een organisatie naar voorbeeld van een wereld wijde beweging ¨eartlings¨, mogelijk gestart in de US, die aandacht vraagt voor misstanden rondom dieren. ZIj hebben een ideaal, een geloof, vegetarisme, waarmee ze de wereld, zoals zij hem zien, willen verbeteren. Ze nemen ook asiel dieren op de korrel in het buitenland zie http://www.youtube.com/watch?v=SmP6iPtASjs Wakker Dier blijft waarschijnlijk tactisch voorlopig alleen aandacht geven aan de veeteelt. Misschien om ze kiezen voor hun politieke ambitie over de ruggen van de boeren ! Of gewoon plat: het is een vorm om vegetarische producten te promoten!

 • Mels

  De waarheid vertellen,dat moeten ze en niet liegen en dat is juist wat ze wel doen.Alleen dat vertellen wat in hun straatje past.De meeste boeren hebben echt wel oog voor de dingen waar deze proleten voor staan maar er moet wel geld verdient worden.Een boer dient aan het eind van de dag evenals zijn dieren ook gevoedert te worden,zoniet is het mensenmishandeling......

 • alco1

  _Politiek. Jij hebt het over open transparant. Geef dan ook is een fatsoenlijk antwoordt over wie er een respectabele bijdrage levert aan onze nationale staatskas, om zo werklozen een uitkering te kunnen geven en de zorg en ouderen een menswaardig leven kunnen geven. Is dat de boer of iemand zoals jij, die alles bekritiseert maar niemand weet welke bijdrage jij eraan levert. Wat ik wel kan stellen is, dat jij niet weet wat economie betekend.

 • politiek

  Beste Mels, Als u of uw gezin te weinig besteedbaar inkomen heeft , geeft dat u niet het recht om niet conform een correcte manier dieren te houden. Tevens heeft u een verantwoording om te zorgen voor goed en veilig voedsel. Mensenmishandeling is zoals u aangeeft al tientallen jaren niet meer van toepassing in Nederland.

 • politiek

  Beste alco1, Als economie inhoudt , het met veel antibiotica en (pro)hormonen voeren/verzorgen van dieren om tot een besteedbaar inkomen te komen op het boerenbedrijf dan heeft u gelijk. Als zonder niet meer kan ? . Dan snap ik het niet. ! Overigens snap ik dan tevens ook niet de bijdrage die geleverd wordt aan de staatskas zoals u aangeefd. Gezondheidszorg stijgt de laatste jaren met miljarden euro,s per jaar. Uiteraard komt dat niet volledig voor rekening van de landbouw. Dat geeft landbouw echter niet het recht om maar wat aan te kloten. MRSA, ESBL, kanker, diabetes, hart en vaatziekten, misvormde kinderen. Ben open transparant inzake. Het gaat inderdaad veel verder als doodgewoon het inkomen op het boerebedrijf, de econmie zoals u aangeeft.

 • Bison

  Mensenmishandeling komt in Holland nog zat voor Politiek
  Ga maar eens een kijkje nemen bij de Muslims hoe die hun vrouwen behandelen,...een straathond heeft een beter leven.

 • politiek

  Bison, Ik meende dat de discussie over een volwaardig gezinsinkomen op een boeren-gezinsbedrijf ging ! .

 • Bison

  Je heb gelijk Politiek,..wat the hell was i thinking!!,..vrouwenmishandeling is niet belangrijk,...verekte wijven,.. ze moeten eerst maar leren luisteren!

  Boeren gezinsinkomen is eigenlijk ook niet belangrijk buiten de boer z'n erf,..nooit geweest.

 • politiek

  Ik denk dat er veel onbegrip, leed , stress, en ellende is op het boerenerf. Hopenlijk gaat dat meer aandacht krijgen.

 • Bison

  Don't hold your breath! Poly tick.

 • denker123

  Politiek,ik denk dat u nooit op een boerenerf gewerkt hebt gezien uw boerenvreemde uitspraken,waar u nooit bewijzen van voorlegd.Een boer gaat netjes met zijn dieren om en gebruikt geen verboden hulpmiddelen.De enkele boeren die hieraan niet kunnen voldoen lopen wel tegen de lamp door de kontrole instanties.Daar is geen negatief ingesteld wakker dier voor nodig.

 • BrabantsBoerenverstand

  En meneer politiek, tot nu toe heeft allen MRSA, ESBL en Q-koorts iets met veeteelt te maken, nog nooit gehoord van misvormde kinderen omdat de ouders naast een boerderij wonen. De laatste jaren zijn ze ook niet zo zeker meer of MRSA zo schadelijk is, wel weet ik dat mijn vader ooit was gevallen, zijn heup, enkele ribben en ruggewervels had gebroken. 'Oh, u komt van een boerderij? dan laten we u hier eerst een nacht kapot liggen gaan zonder hulp. Na diagnose: Het is wel ernstig, u kunt waarschijnlijk nooit meer lopen, hier hadden we eerder bij moeten zijn'. Nu loopt mijn vader wel weer tegen alle verwachtingen in maar dit is in mijn ogen een vorm van mensenmishandeling.
  En de Q-koorts bestaat trouwens al tientallen jaren, onder Veerman was er ooit een onderzoek. Uitkomst: Bijna elke boer en veearts die regelmatig met geiten in aanraking komt heeft Q-koorts onder de leden, hier hebben ze echter geen last van en het is een typische beroepsziekte waarvoor automatisch weerstand wordt opgebouwd. Daarmee zal ik dus ook wel Q-koorts onder de leden hebben, maarja ik merk er niks van dus klaag ik niet.
  Oh, en boerderij kinderen hebben vaak een hogere weerstand als andere kinderen, dus in principe is het boerenleven gezond.

 • alco1

  Politiek. Nog steeds geen antwoordt op de vraag waar jij je zgn. wijsheid vandaan hebt. Je schrijft zelf al, 'Ik denk dat er...'. Voor een rechter ben je dan ook al ongeloofwaardig. Dat je niet weet hoe economie werkt, hoef je niet weer uit te leggen. Als mensen als jij het voor het zeggen kregen, dan zou de zorg bijdrage e.d. helemaal onbetaalbaar worden en wat de ziektes betreft moeten we dan net grote mega stallen bouwen en de dieren allemaal binnen houden.

 • kleitokkers

  @politiek je vergeet je zwijgplicht verhaaltje nog, wel volledig blijven.

 • politiek

  Beste brabantsBoerenverstand. # 21, Gelukkig gaat het weer beter met uw vader. Tevens U verwijst naar Veerman dat er (ooit) onderzoek was inzake relatie landbouw en de diverse gezondheidsrisico,s. Voor de duidelijkheid .... Het was juist Veerman die passages uit vertrouwelijke rapporten , vertrouwelijk deelde met kamerleden. Ofwel dus die zwijgplicht. Hopenlijk heeft het geen betrekking op misvormde kinderen.

 • Nines

  Politiek; misvormde kinderen. Komt dat niet door vrouwen die eicellen invriezen. Omdat ze op hun veertigste nog een kind moeten, terwijl ze er op hun 30ste geen 'tijd' voor hebben?
  Je zou eens de stad uit moeten en een frisse neus halen op het platteland. Kan zijn dat je nog wat boerennuchterheid opsnuift. Kan je wel gebruiken.

 • politiek

  Beste Nines. De relatie naar misvormde kinderen heb ik ook maar te horen gekregen van Ministerie Nederland. Dit i.v.m. hormonen in vlees. Ik neem aan dat die hormonen er ook niet toevallig inkomen. Vooral niet als blijkt dat men verwijst naar chemische hormonen. De relatie die u aangeeft , op latere leeftijd een kind willen en of je nu in de stad of op het platteland woont kan ik niet plaatsen. Crimineel gedrag in de landbouw behoort zwaar afgestraft te worden. Opmerkelijk is dat Nederland alsmaar over incidenten praat.

 • Bison

  Politiek,je moet niet zo veel naar spionage films zitten kijken,het begint je brain aan te tasten.

 • kk

  Politiek, valt jou commentaar van #26 niet onder jou zwijg plicht niet te veel open baar maken anders word je nog in de doofpot gestopt.

 • politiek

  kk, Ik moet het inderdaad herstellen. Die informatie is mij schriftelijk gegeven. Overigens ben ik me van geen zwijgplicht bewust. Die is anderen opgelegd.

 • Nines

  Politiek jouw enige missie is om de landbouw zwart te maken. Volgens jou doen burgers écht hélemaal níets verkeerd. Wat ben jij dan? Een boer ben je niet en een burger ook niet, want jij doet al heel veel verkeerd. Het begint met je denkwijze.
  Boeren krijgen de schuld, maar zij stoppen niet zoveel rotzooi in het eten als dat jij veronderstelt. Ik ga liever de boer op om mn hapje vlees en mn onsje groente te halen, dan dat ik de kant en klaar spulletjes uit de supermarkt koop. Boeren gaan puur en eerlijk om met hun producten.

 • J@gertje

  Politiek,
  Ga lekker aan de soja.
  Daar wordt immers niet mee gerommeld, het is puur en gezond.

 • agratax2

  politiek. Goed idee alle dierenvrienden aan de RR soya, wordt de kans op vererving van hun ideeën minimaal.

 • alco1

  Politiek, op iets zinnigs geef je toch geen antwoordt. Daarom denk ik bij jouw aan dat gezegde van die holle vaten.

 • politiek

  Alco1, Ik denk dat uw reactie in # 22 mij ontgaan is. Ik zie het zo dat zorg in de humane sector juist wel beheersbaarder wordt en goedkoper. Zeer verwerpelijk vind ik als de sector veehouderij , (Z)LTO met zijn lijntjes naar CDA, Productschappen, Ministerie, laboratoria, meerdere agro-industrien niet open en transparant is. Verantwoordelijkheden inzake voedselveiligheid en volksgezondheid behoren toe aan de overheid zegd men. Gevolg is de overmatige gebruik van antibiotica en (pro)hormonen. Men blijft telkenmale spreken van incidenten. Zal bij die Bio-vergisters ook weer wel zo zijn. Men wast de handen in onschuld als belangenbehartiger met honderden miljoenen euro,s eigen vermogen. Het machtsblok (Z)LTO is in staat die vaste structuren milieucriminaliteit nog af te doen als incidenten. Wat Ministers aangeven als vaste structuren worden door ZLTO als incidenten aangegeven ! . Uitslagen voedselveiligheid verdwijnen spoorloos, ook met wetenschap van de (Z)LTO. Hopenlijk komt er meer veiligheid voor de burger nu Productschappen opggeheven worden, het CDA uit beeld is en hopenlijk bij die 30 % medewerkers die er uit moeten bij personeelsbestand de werknemers, en journalisten van ZLTO zitten die criminele praktijken allemaal wegschrijven en als incidenten aangeven. Ze zijn een gevaar voor de eigen achterban de boer en de gezondheid van de burger.
  Beste Alco1, ben ik nu duidelijk !

 • Mozes

  Politiek, weer een heel verhaal vol beschuldigingen, maar op welke feiten is dit gebaseerd? We weten nog steeds niet waar jij deze kennis vandaan hebt.

 • politiek

  De uitzending gisteren gemist Mozes inzake de biogas-beerput ? . Nog voordat de uitzending op televisie was stonden uw belangenbehartigers al klaar om het recht te schrijven en dat het mogelijk (weer) een incidentje is. Ze worden zo vaak gecontroleerd dat er eigenlijk niets mis kan gaan. Dus die fouten liggen doodsimpel ( weer) bij de overheid , de NVWA. Afvalgrondstoffen die vroeger vermalen en versnipperd werden door veevoeders weten nu hun weg te vinden in de BIO vergisters bij de boeren. Uiteindelijk komen de schadelijke chemische stoffen weer doodgewoon bij de humane sector uit met gezondheidsrisico,s voor mens. Mozes , het wordt tijd dat er eens goed de bezem doorgaat bij uw belangenbehartigers.

 • sensia

  de hele vee-industrie is een criminele organisatie. dit is nu onderhand wel bewezen.

 • agratax2

  Politiek als je niet wilt dat schadelijke stoffen weer in het milieu komen, zul je ze moeten afbreken in elementen of nog beter en goedkoper niet maken. Jij zult ook medicijnen nemen als je de keus krijgt langer leven of direct dood gaan en dat daarna de residuen van jouw levens verlengende medicijnen in het milieu komen zal jouw een worst zijn. Ik laat je de keus alles zo het nu is, of jij moet opdraaien voor de veilige afvoer van de residuen maar wel zelf betalen kosten vele duizenden Euro's per jaar. Waar kies jij voor??

 • alco1

  Politiek. Helaas ben je nog nog duidelijk waar jij je informatie vandaan hebt. Ook doe je net alsof wij antibiotica willen promoten en alles in de doofpot willen stoppen, wat geenszins waar is. Ik had zelfs op mijn bedrijf met 80 melkkoeien een score van nul, zelfs nog geen droogzetters gebruikt.
  Je betrekt het LTO en CDA erbij waar ik totaal niets mee heb. Wat dus voor mij puur condomologisch geschrijf is. Wat ik probeer duidelijk te maken is dat er verdient moet worden om sociaal te kunnen zijn. Een voorbeeld.
  Clubs als die van jouw zijn ook sterk tegen de nertsen fokkerij. Maar dat betekend wel dat we een export missen van 300 miljoen. Vorig jaar hebben ze met elkaar 50 milj. belasting betaald, ze zorgden voor hun eigen inkomen en inkomen voor aanverwante bedrijven. Er is en blijft vraag naar de producten die dus door landen waar de mensenrechten zelfs nog niet gerespecteerd worden geleverd en straks houden zij hun hand op. Wat ik dus zeggen wil is dat als er mensen met jullie denkwijze het voor het zeggen krijgen het zeer slecht zal aflopen met vooral de sociale minima. Steeds meer ondernemers zullen het bijltje erbij neer gooien en opmaken wat ze verdient hebben, voordat anderen het zullen afnemen.

 • ruben1979

  @ Sensia, ik heb al eerder een uitnodiging uitgedaan naar u, om eens bij ons te komen kijken hoe we vleeskuikens houden en behandelen. Toen heb ik taal nog teken van u vernomen, u zou samen met Politiek kunnen komen kijken. Politiek is in iedergeval zo groot om te komen kijken, toon die lef ook en beoordeel mij op de werkelijkheid alvorens ons als criminele organisatie te bestempelen.

 • politiek

  Even Boer zoek Vrouw gekeken. Toch telkenmale weer een mooi programma.
  Sensia , mijn inziens kun je die uitnoding best aangaan. Niet teveel krachttermen gebruiken naar elkaar als persoon en goed luisteren naar elkaar. Je behoeft er echt niet minder kritisch onder te zijn. Juist niet hopenlijk. Dan moet Ruben1979 die uitnodiging niet paatsen als ook hij niet wil luisteren. Uiteraard behoeven we het niet samen eens te zijn na gesprek maar leren zullen we vast doen van elkaar . Ik denk alle drie. ! .

 • kk

  inderdaad politiek Ruben zal leren dat er met lui zoals jij en Sensia niet te praten valt, en jij en zij zullen leren dat er wel heel veel leugens op de bijeen komsten van WD verteld worden.Dit zal je wel nooit toe tegeven dat je het al die tijd bij het verkeerde eind had.

 • W Geverink

  Let op mijn woorden Ruben. Als Politiek met groot kruis op de aanhanger je erf op rijdt en Sensia een hamer en een hand vol grote spijkers achter de rug probeert te verbergen, dan komen ze niet om kuikens te kijken!

 • ruben1979

  Beste kk, ondanks mijn eerdere uitnodigingen heb ik net als nu geen reactie van Sensia gehad, ik verwacht het ook niet eerlijk gezegt. loos iets zeggen is veel makkelijker dan de waarheid onder ogen zien. (ook al is dat natuurlijk ook niet het paradijs)
  @ W Greverink, ik ben wel vaker 'aan het kruis genageld' om wat ik doe, zolang het is om een eerlijk beeld van de vleeskuikenhouderij te geven heb ik het er graag voor over. Iemand moet het toch doen???????????????

 • alco1

  Eh, d'r zijn wel meer mensen die wat doen. Maar holle vaten klinken zo hard.

 • ruben1979

  wat ik laat zien is geen hol vat, maar de werkelijkheid. En de werkelijkheid klinkt mij op dit moment nog niet hard genoeg.

 • alco1

  Goed lezen Ruben. Er zijn wel meer mensen als jouw die wat doen. Maar de groep zgn. wereldverbeteraars, die wij bestrijden zijn holle vaten. Lees #5,#12, #22, # 33, #39. Succes

 • Nines

  Ik vind het een enorm goed initiatief van Ruben. Hij heeft helemaal gelijk; iemand moet het doen. Als niemand het doet blijft de wereld zo kortzichtig als nu. Ja het zou mooi zijn als de pluimveehouderij zich verenigt, maar voorlopig zie ik dat nog niet gebeuren. Ik wil wel initatieven nemen, maar ik ben naar mijn idee nog wat te jong daar het voortouw in te nemen. Als niemand wat doet, krijgt wakker dier meer grip. Als er nu één schaap over de dam gaat, volgen er vanzelf meer. We moeten niet de activisten overtuigen, maar de gewone burger. Kansen krijg je niet, kansen creeër je. Ruben, goed bezig!

 • ruben1979

  Sorry alco1, was ook een algemene kreet. @ Nines je bent nooit te oud om te leren, en je bent nooit te jong om iets van te leren.

 • politiek

  Beste ruben 1979 en beste alco 1. Ik heb geen enkel probleem als alco1 ook bij gesprek aanwezig is. Hopenlijk is hij tijdens gesprek net zo kritisch naar ieder (en o.a. naar mij) als in zijn reacties zoals hij de aangeeft in # 47.
  Wat betreft dat kruis en die spijkers , # 43 , zie ik er de humor wel van in en tevens de onvolwassenheid van de sector pluimvee om zo te communiceren met consumenten en in weze dus de opdrachtgevers.! . Wil je een structureel nuttig goed gesprek hebben dan heeft het geen enkel nut als er enkel pluimveehouders zijn en de groep te groot is. 2 pluimveehouders lijkt mij geen probleem en dan ook nog een paar van de ,,oppositie,, Regel het maar ! .

 • alco1

  Zie is aan. Een doorbraak. Omdat zoiets meestal blijft bij, 'Regel het maar', hieronder mijn tel. nr.
  Ik wil als melkveehouder wel bemiddelen in een afspraak.
  Aan de ene kant zie ik hardwerkende dier houders, waar onze maatschappij enorm van afhankelijk is, maar misschien wel blind zijn voor de negatieve kanten.
  En aan de andere kant consumenten, die zich bezorgt maken voor de volksgezondheid.
  Mijn ervaring is dat ik herhaaldelijk artikelen lees, waarbij ik denk. 'Hoe komt men bij die cijfers?' Waar ik dan ook geregeld naar gevraagd heb. Zo nu ook weer in het artikel over het aantal dode kippen die aangevoerd worden bij de slachterijen en het aantal kwetsuren.
  Hierover eens met elkaar prater kan in ieder geen kwaad.
  Ik denk daarbij aan Ruben 1979, Bert Vogel (Je kent me wel, ik woon vlak bij je), Politiek en ????
  Bel me op Nr. 0627273345, dan gaan we het matchen.

 • ruben1979

  Kijk dat is het werk, Politiek zijn nr heb ik, Alco1's nr staat genoteerd, Bert kan ik ook wel aan de 'veren'komen, dan zou ik alleen nog iets meer 'oppositie' willen zien. Mischien Sensia, ik zou zeggen kom op de koffie staat klaar als jullie komen.

 • mistermeloen

  Hoe gaat dit aflopen??? haha

 • Miriamnu

  Beste boertje, burgers en buutenluu,
  Ik ga vandaag weer eens heerlijk koken zonder vlees of vis. Het is een absolute aanrader om dat eens een paar keer per week te eten. De gezondheid voel je gelijk door je hele lijf en je bent je bewust dat, goed of niet goed, er geen dier voor dood hoeft te gaan.
  Cheers, elke dag geniet ik van heerlijk, uitdagend vegetarisch eten. Het is een genot. Ik maak er elke dag een feestje van,
  vr.gr.

  prettige kerst wensen voor mens en dier

 • jamiemf

  hahahah, ik heb van de week een documantere gezien over mensen die enkeld maar rauw eten hou jij maar lekker vast dan lach ik me kappot.

 • AngelinaBallerina

  @alco1: 'alleen een dier wat het goed heeft, groeit naar behoren'. Geloof je het zelf? Een plofkip die letterlijk niet meer kan lopen door haar enorme gewicht, hoort niet! Die groeit dus ook niet naar behoren en heeft het alles behalve goed. Overgewicht is ongezond, dat weten we allemaal en dat geldt dus ook voor de plofkippen. Lekker hoor, zo'n ziek stukje vlees! Ahum...

 • ruben1979

  Angelina, ben je wel eens in een vleeskuikenstal geweest waar slachtrijpe kuikens zitten? Bij ons kunnen ze dan nog wel lopen, hoe krijgen ze anders water en voer? Als ze (of de meerderheid) niet zou kunnen lopen zouden ze sterven, lijkt me niet zo goed, ook niet voor mij als vleeskuikenhouder.

 • Victoria17

  Ik word zo knettergek van wakker dier en hun gezeik...

Laad alle reacties (54)

Of registreer je om te kunnen reageren.