Redactieblog

2 reacties

Aftrap

Met het pluimveeteam was ik bij de aftrap van BIG Challenge 2013. We gaan een bijzonder jaar tegemoet.

Zaterdag 27 oktober mochten we naar het hoofdkantoor van De Heus Voeders in Ede (Gld.) voor de aftrapbijeenkomst van BIG Challenge 2013. ‘We’ is in dit geval het pluimveeteam van BIG Challenge. Samen met vele anderen uit de Nederlandse veehouderij hadden we een eerste bijeenkomst. We werden er vooral wijzer over waaraan we zijn begonnen. We gaan een bijzonder jaar tegemoet. Een jaar dat veel energie zal kosten, maar dat nog meer zal opleveren. Dat werd ons al snel duidelijk.

Veehouderij op de kaart
In de varkenshouderij is BIG Challenge inmiddels een begrip. In de pluimveehouderij minder, maar dat gaat veranderen. In mijn vorige blog heeft u al het een en ander kunnen lezen. BIG Challenge is in 2009 begonnen binnen Alpe d’HuZes als eenmansactie van Herman Houweling. Houweling had kanker en wilde de veehouderij op de kaart zetten en iets betekenen in de strijd tegen de ziekte. Hij begon een actie en haalde €113.000 op met zijn deelname aan Alpe d’HuZes. Helaas overleed hij begin 2010 aan deze ziekte. Houweling heeft de veehouderij in Nederland iets speciaals nagelaten, namelijk BIG Challenge, een organisatie die staat voor: geld inzamelen voor de strijd tegen kanker via deelname aan Alpe d’HuZes, trots in de veehouderij vergroten en sectorpromotie realiseren.

Alle pluimveebedrijven betrekken bij actie

Ons pluimveeteam bestaat uit Erik Pomper, Roelof Dees, Jan van Gestel, José Lagerweij, Marieke Swart, Rob Doornbos, Arjan Gussinklo en ondergetekende. Wij gaan begin juni de Alpe d’Huez   beklimmen. Maar daar zijn we er niet mee. We gaan minstens net zoveel energie steken in het ophalen van geld voor KWF Kankerbestrijding. Daarvoor hebben we u nodig. Wij zijn uw ambassadeurs dit seizoen binnen BIG Challenge. We werken op dit moment een plan uit waarbij we alle pluimveebedrijven in Nederland willen betrekken om een donatie te doen via ons team.
Het mooie aan Alpe d’HuZes is dat het 100 procent anti-strijkstok is. Allemaal vrijwilligers, prachtig. Dat merkten we bij de eerste bijeenkomst ook; allemaal betrokken mensen uit de veehouderij. Ook gaan we natuurlijk leveranciers en afnemers in de pluimveehouderij benaderen. Wij kennen er veel, maar u mag ons ook altijd benaderen, zodat wij niet vergeten u een sponsorpakket aan te bieden.

Eerst trainen
Voor nu gaan we eerst trainen, spinnen, fitnessen om in vorm te komen voor donderdag 6 juni 2013, de dag waarop het gaat gebeuren. We zijn gewaarschuwd: dat wordt geen eitje.

Laatste reacties

  • mathee1

    Bart, mijn complimenten dat je de strijd aan gaat tegen deze berg en tegen die vreselijke rotziekte kanker. Het wordt vast een hele uitdaging. Zodra jouw pagina op de alpe d'huzes website live is ga ik zeker wat doneren. Succes met je training en de sponsorwerving.

  • Nines

    Superveel succes. Met de oefenrondjes in de ijzige winterse kou in ons kikkerlandje. Met het binnenhalen van de vele donaties en vanzelfsprekend ook met de tocht der tochten. Een fantastische uitdaging. Succes pluimveeteam!

Of registreer je om te kunnen reageren.