Boerenblog

52 reacties

Wakker Dier raakt verstrikt in eigen muskietennet

De Nicolaas Pierson Stichting is het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. De stichting maakt naam door idiote en volstrekt overbodige onderzoeken te financieren naar zaken die niemand wil weten.

Het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren krijgt waarschijnlijk juridische steun vanuit een penitentiaire inrichting en de onderzoeken worden aangestuurd door de beruchte boerenhater Sjoerd van der Wouw, wiens naam noemen alleen al genoeg is, om in vele boerengezinnen het licht uit te doen en de luiken te sluiten.
Mijn goede vriend, pluimveepsycholoog en betweter drs. Rowdy Plantema kan het misdadige karakter van sommige Wakker Dier-praktijken volmondig beamen. Lees het paginagrote artikel over de Wakker Dier-praktijken maar eens: http://krakenpost.nl/archief/Sep/0048.html (De Telegraaf 15 september 2012).
In het interview stelt Plantema dat het Wakker Dier zou sieren als het een dioxinefonds in het leven zou roepen om de toekomstige slachtoffers van dioxinevergiftiging bij te staan. Scharrelkippen, vrije-uitloopkippen bedoelt hij, zijn een belangrijke dioxinebron. Niet te veel van die eieren eten dus.

 

Rijk geworden met giftige klamboes
Nicolaas Pierson is de man van de met insecticide geïmpregneerde muskietennetten. De in 2007 overleden Nicolaas Pierson is stinkend rijk geworden met zijn giftige klamboes. Uiteraard teert het wetenschappelijk bureau dat zijn naam draagt, hoe lachwekkend de term wetenschappelijk ook klinkt, op zijn geld.
In Afrika zijn de netten van Pierson mateloos populair. Vooral omdat ze gebruikt worden als zeer fijnmazig visnet. Op de visstand heeft het gebruik van die netten een rampzalig effect, omdat nu ook de jongste aanwas weggevangen wordt. Goed bezig toch die vrienden.
Nicolaas Pierson was in de laatste jaren van zijn leven overtuigd boeddhist. Voor de winst deed hij het niet. Zou ik ook zeggen als ik zo rijk was. Hij kon er wel van wakker liggen dat zoveel onschuldige muggen moesten sterven door het gif dat in zijn netten zat. Hij zat er ook mee dat de kinderen die de malaria ontliepen misschien wel zouden kunnen opgroeien als vleeseters. Bedenkt u voor u een mug doodmept of een kreupele kip verlost van zijn pijn, het zou zomaar Nicolaas G. Pierson kunnen zijn!
www.dialogues.nu/fileadmin/Document_Archive/publicaties/deklamboeman.pdf
Een mooie opdracht voor de Nicolaas Pierson Stichting is om te onderzoeken of muggen dieren zijn of ergens anders thuishoren.
Dioxine, criminelen, foute sponsors: het net sluit zich.

Laatste reacties

 • B bob

  Vogel vergeet voor het gemak dat een giftige klamboe beter is dan een pijnlijke dood door malaria.
  Hij denk ook dat het onderzoek plegen naar zaken die niet aan het licht mogen komen gestopt kan worden met zijn negatieve artikel maar eigenlijk is dat een onstopbaar proces dat in gang is gezet door de milueuorganisatie's
  Ik werd halverwege het lezen een beetje misselijk van de onbeschofte text en reageer dus erg kort . Deze dierfolteraar is gelijk een slager die zijn eigen vlees keurt en een pastoor die voor eigen gemeenschap preekt. Echt objecief is hij niet en zijn laster is gewoon schadelijk voor de Nederlandes sector.

 • joannes

  Vogel reageert als een gebeten hond! Stel dat het waar is wat hij schrijft, dan nog is het slecht geschreven vanuit een emotionele reactie die voor de boeren hier niets toevoegt. Plat reageren, als viswijven, op Wakker Dier akties, om ze te diskwalificeren, heeft een averechts effect en zal alleen meer simpathie oproepen! Want het is Wakker Dier niet te doen om de boeren, maar om de omstanders, diegene die helpen bij het politiek druk zetten.

 • John*

  B bob, zo voelen wij ons dus ook als wij jou reacties hier lezen.... steeds hetzelfde roepen, iedere boer over een kam scheren, geen feiten brengen en alleen maar inspelen op emotie net zoals jouw grote voorbeeld.

 • Mozes

  Joannes, ik sluit mij aan bij uw reactie.

 • agratax2

  Wakker Dier strijdt voor haar ideologie en de uitkomst voor de mensheid of voor de dieren zal hen >worst< zijn. Zij willen hun zin doordrijven,ongeacht wat het kost aan mensenlevens of levensgeluk van betrokken mensen (boeren, vleesliefhebbers).

 • Romeijn

  Bert Vogel is vooral zo bang van Wakker Dier omdat hij zijn eigen fanatisme in hen herkent. Zelf een wichelroedeloper inhuren en dan Nicolaas Pierson als zweverig neerzetten. Bert Vogel is niet representatief voor de verstandige Nederlandse boer die de over hem klagende buurman nog eens een bakje koffie inschenkt aan de keukentafel.

 • MeRabbit

  wat een zwakke huilblog.

 • Roelofsn

  Toch fijn dat Volkert van de Graaf een studie rechten heeft kunnen doen in de bajes!!! Kan hij z'n vrindje Sjoerd van der W mooi bijstaan!!

 • joannes

  Dat lijkt fijn RoelofZuidwolde, het Nederlandse rechts apparaat tracht vooral opvoedend te functioneren en geeft en biedt gelegenheid tot een vloeiend maatschappelijk herintreden. Het grote probleem is dat wanneer deze mensen moreel niet veranderen ze alleen maar meer instrumenten verwerven om de maatschappij te verzieken. Voor die moraal test is Volkert bij mij nog niet geslaagd, dat moet hij nog bewijzen. En wanneer hij zich in gaat zetten voor het dierenleed, met zijn geschiedenis, vraag ik me af waarvoor hij een rechten studie gratis heeft gekregen.

 • HvdR

  joannes, als je een moordenaar op moraliteit vooralsnog het voordeel van de twijfel geeft mankeert er toch echt iets aan je rechtvaardigheidsgevoel.

 • joannes

  HvdR ben je het met me eens dat ik die twijfels nog heb, of heb je me verkeerd begrepen?

 • B bob

  John* als mijn reactie's jou aan het denken kan zetten ben ik een gelukkig man.
  Zie mijn gesar als positieve kritiek van een oud gediende die ziet dat de Nederlandse Land en Tuinbouwers gewoon als oud vuil behandeld worden door de handel en overheid. Was er maar een opvolger voor Boer Koekoek ! Dan was er weer een sprankje hoop in de duisternis

 • Beheerder
  Redactie

  Op verzoek van de redactie heeft Bert Vogel een aantal passages in zijn oorspronkelijke blog aangepast.

 • B bob

  Beste beheerder, opzich heeft ook Bert recht op een de volledige vrijheid van meningsuiting dus hoop ik dat u niet te streng was tegen hem.
  Van de reactie's op zijn schrijfwerk kan hij ook tot een ander ( beter ?) inzicht komen. Misschien heeft hij wel blind alle onzin die hij op de landbouw hoge school in de door de toeleveringsbedrijven geschreven leerboeken las als waarheid aanvaard en kan hij wakker geschud worden . De reguliere sector holt momenteel naar de afgrond en iedereen die nu struikeld kan weer opstaan en gaan nadenken over The meaning of LIFE! Karma !

 • B bob

  Neeft Bert zich wel eens afgevraagt hoe het komt dat er zoveel DIOXINE in de Voedingketen terecht kan komen . Dat is niet de schuld van de Biologische producenten maar komt ook door de ziekelijke grang om in de reguliere sector alles wat de omzet kan verlagen dood te stuiten. De zwakke gezondheid van regulier vee maakt het noodzakelijk om steeds zwaardere medicatie te gaan gebruiken waardoor er veel resustentie ontstaat bij pathogenen en daardoor kan een biologische Kippenboer niet meer met een onoverdekte vrije uitloop blijven werken in de toekomst ( dan maar overdekken met EFTE folie ).

 • Ross

  LUL koek B bob kip zonder kop.
  Er wordt nu al vele malen minder antibiotica ingezet en doe niet zo zielig over een biologische Kippenboer die wil ook maar 1 ding en dat is een boterham verdienen.

 • bertvogel

  Een zin in de oorspronkelijke tekst zou met een beetje goeie wil opgevat kunnen worden als suggestie om met een jachtgeweer een paar vooraanstaande Wakker Dier leden neer te knallen. Onzin natuurlijk,ik bedoelde slechts te zeggen dat de boerenhater Sjoerd en consorten in veel gezinnen niet welkom zijn. Het zijn ook niet mijn beste vrienden, maar neerknallen?, nee.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Nines

  Het blijkt maar weer dat je in Nederland recht heb op vrijheid van meningsuiting, zolang je mening samenstroomt met die van de hardste schreeuwers. Zo ook het verhaal van Louise Fresco in Brandpunt. N.a.v. die uitzending heeft ze ook diverse dreigbrieven mogen ontvangen. Echter moeten boeren maar wel slikken wat Wakker Dier of de PvdD zegt. Nederland wordt gehersenspoelt met de meest zinlose flauwekul. Het stuk van Bert Vogel geeft in ieder geval weer, met welk soort mensen je te maken hebt als je het over WD of PvdD hebt. Dat mag ook best met een wat fellere toon. Zij zijn ook niet bepaald lichtzinnig.

 • Ross

  Bert en Nines helemaal gelijk wees trots op wat je doet.
  Mensen van WD of PvdD leven in een fantasie wereld.
  Tot ze zelf wat hebben dan staan ze vooraan o.a. gezondheidszorg, ouderenopvang, enz. en nu maar schieten(figuurlijk) op de mensen die het geld binnen brengen.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  Prima geschreven door Bert.
  Al die schreeuwers van WD en PvdD kunnen alles zeggen en wij maar slikken.
  Pak aan die mensen die onterechte zaken doen tegen eerlijk hardwerkende mensen.

 • B bob

  Ze moeten inderdaad de veehouders aanpakken die met voorbedachte rade de gezondheid van eerlijk hardwerkende consumenten in gevaar brengen met illegaal gebruik van antibiotica en groeihormonen . ross
  Ik had deze zinnige reactie eigenlijk niet van jou verwacht

 • Ross

  Een veehouder is ook een consument Bobke.
  Neem nu maar van mij aan dat er zeer weinig illegale antibiotica wordt ingezet.
  Als jij morgen naar de huisarts gaat wordt er vele male meer antibiotica voorgeschreven zonder gevoeligheidstest. Dit is een veel groter probleem zeker in de USA.

 • B bob

  Dus we zijn het eens ? de Fatsoenlijke veehouders moeten ook beschermt worden tegen de dierfolteraars uit de antibioticasector?

 • Ross

  Groeihormonen worden zeer zeker niet ingezet in de pluimveehouderij.
  Kijk naar de rundvleesproductie in de USA daar is het standaard.
  Maar Bert heeft wel gelijk met wat hij schrijft.

 • HvdR

  joannes #11, bij 'twijfel' houdt je de deur open dat ie op enig moment toch nog kan slagen voor de moraaltest. Dat idee heb ik totaal niet! Waarom laat je je gevoel niet spreken en verklaar bijvoorbeeld dat ie nooit meer vrij mag komen? Want dan ben je pas duidelijk in je standpunt, ipv dit soort theeleuterij waar je achteraf nog elke kant mee opkan.

 • B bob

  Net als in de wielrennerij zijn er voor de Veesector verschillende middelen ontwikkeld die bij het voeder gegooit kunnen worden. Prednisolon is bijvoorbeeld een bijnierschors hormoon dat in een kunstmatige chemisch vorm niet te traceren is en wel veel groei geeft bij vee. In de States is dat algemeen bekent aangezien KFC daarmee werkt .

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Nines

  Bbob,

  ik had in jou meer wijsheid verwacht als je in twee landen hebt gewoond. The States is geen Nederland.

 • crisismanager

  hoe is het eigelijk gesteld hier bij boerderij.is boerderij.nl nog een boerensite of gaan jullie een andere weg op.wij worden hier al maanden verrot gescholden door een volslagen idioot, er kunnen hier geen foto's verschijnen van prachtige nieuwe stallen of deze gezinnen worden neergehaald als beulen en noem maar op.zelfs praat ie over vergassen.er is hier al meerdere keren gevraagd om deze gek van de site te weren.gebeurt niets.nou plaatst bert vogel een blog wat niet geheel in het voordeel van wakker dier is en hij moet van de beheerder zijn blog fatsoeneren.wij gaan s'avonds na een dag hard werken nog even naar het nieuws kijken op boerderij en telkens lees je hier weer de volslagen idiote reacties.dan heb ik een tip voor jullie schakel het reageren op de artikels uit en plaats geen nieuws meer over wakker dier en partij voor de dieren,wat toch nooit niets nuttigs is.plaats enkel marktberichten en dergelijke.maak er terug een site van waar de boer zich thuisvoelt.een site voor echte vaklui

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • B bob

  Nines, Nederlanse voederbedrijven zijn alleen maar uit op groei ( econimisch ) en werken graag met de vertegenwoordigers uit de States ! Hoe verklaar je anders dat de groei van de plofkip in een paar jaar tijd verdubbelde in snelheid terwijl de werkwijze in de stal volledig het zelfde bleef ? Waarop is het niet meer nodig om water te injecteren in kippenvlees/ Houden deze dieren net als mensen die prednison gebruiken extreem veel vocht vast waardoor het slachtgewicht snel bereikt is ? Is een plofkip niet de helft kleiner na verhitting ?

 • joannes

  HvdR de mensheid is inmiddels opgevoed dat hij een ieder het voordeel van de twijfel moet geven voor de goede orde in de samenleving. Zodra ik niet meer van het voordeel van de twijfel kan uitgaan moet ik vele inzichten veroordelen omdat die me op mijn gevoel en instinct niet passen. Maar daarmee sluit ik me ook af van bijvoorbeeld ook jouw mening. Sinds de samenleving heeft leren omgaan met zijn vijanden door ze op te sluit ipv te vermoorden zijn we ons bewuster geworden van het samenleven in een gemeenschap met verschillende meningen waar er helaas een aantal van zijn waar de gemeenschap zich voor moet beschermen maar die een kans krijgen zich aan te passen. Ze moeten die kans dan wel aanpakken en realiseren. Wanneer Volkert met zijn rechtenstudie dieren tegen mensen gaat verdedigen heeft hij het volgens mij maar half begrepen maar hij krijgt volgens de Nederlandse wet, ook jouw wet, de kans om dat te bewijzen.

 • B bob

  Harrie ik heb net even in de regelementen gekeken maar het is niet verplicht om alle reactie's onder de artikelen te lezen dus kun je gewoon stoppen met scrollen als je het artikel helemaal hebt gelezen.
  Hoef je je niet te ergeren en kun je rustig gaan slapen na een dag zwoegen voor de Bank en Ahold

 • crisismanager

  heeft niets met realiteit te maken .wij boeren kunnen het perfect met elkaar vinden biologisch of regulier.wij hebben respect voor elkaar.dan is het aan boerderij.nl om de zaakjes ook mooi in het midden te houden.nogmaals boeren maken keuzes in de houderij.iedereen probeert zijn boterham te verdienen en draagt veel zorg voor zn dieren.extremisten als jij en leden van wakker dier en noem maar op dragen niets bij op deze site.ik ken ook genoeg biologische pluimveehouders en die volgen totaal jou extreme gedachtengoed niet.deze boeren doen nog een job bij en houden nog graag wat kippen bij.en das toch mooi of niet.het zijn de keuzes die je maakt in het leven

 • T@deler

  Ik ben het helemaal met Buffalo Harry reactie #34 eens.
  B bob heeft de regels al even nagelezen en ik nu ook.

  Dit tolereert Boerderij niet:
  - Geweld, racisme, extreem-rechtse of extreem-linkse uitlatingen, anti-semitisme, zwartmaken van individuen, groepen of organisaties.
  Te dominante aanwezigheid op het forum, met als doel andere forumdeelnemers te provoceren.
  - Het aanvallen, vernederen of op andere wijze zwart maken van andere sitebezoekers.
  - Nietszeggende reacties als 'hallo', 'bah', 'het is me wat', 'belachelijk', etc. met als doel uw stempel te drukken en vooral uw eigen reactie terug te willen zien.
  Als de inhoud van een reactie naar het oordeel van de webredactie ontoelaatbaar is, wordt deze reactie of al uw reacties door de webredactie verwijderd.

  Wanneer een reactie 'Wauwel wauwel behh moehh' toelaatbaar is dan zegt dat iets over het niveau van de webredactie.


 • B bob

  T@deler, Wie weet heeft jouw reactie het gewenste effect en moet ik weer een ander profiel aanmaken . De vrijheid van het woord is ook door jou niet te stoppen .ross is al enige tijd vol frustratie bezig met etteren en zou best eens degene achter T@deler kunnen zijn.
  Zolang boerderij.nl de mogelijkheid bied om te reageren zal niet elke reactie prettig zijn voor iedereen.

 • Mozes

  Toen B bob voor het eerst hier op de site verscheen schrok ik van zijn verbale agressie. Al snel daarna kreeg ik in de gaten dat hij een fantast is. Hij vertelde zelf een keer dat al meerdere psychen gillend bij hem weggelopen zijn waaruit blijkt dat hij psychisch instabiel is. Hij blijkt daarnaast ook nog wiet te gebruiken. Ik zie hem al langere tijd als de clown van de site en stoor mij er niet meer aan.

  Dat voor een collumnist als Bert Vogel een hogere norm wordt gehanteerd als voor mensen die reageren is terecht. Een collumnist heeft wat betreft taalgebruik een voorbeeld functie.

 • Mozes

  Iedereen dient zich te realiseren dat de dieractivisten belang hebben bij het beeld van de kwaadaardige boer die lak heeft aan dierwelzijn en agressief tegenover dieractivisten staat. De nobele dieractivisten die hier dapper strijd tegen voeren en veel applaus en geld uit de samenleving krijgen en daarmee ook politieke invloed krijgen.
  Wij boeren hebben belang bij het beeld van de boer die goedwillend is t.a.v. dierwelzijn en duurzaamheid maar niet beter kan door de gierigheid van de consument en winstbelustheid van de retail. Wij hebben er belang bij duidelijk te maken dat dierwelzijn en duurzaamheid een verantwoordelijkheid is van de HELE samenleving. Als dit besef opgang vindt zullen dieractivisten actie moeten voeren tegen de bevolking die nu nog voor hun applaudisseren en geld aan hun geven. De positie van de boer in de discussie zal geheel anders zijn. Hij zal niet meer eenzijdig in de beklaagdenbank zitten. DAT is ons belang.

 • joannes

  Wakker Dier timmert aan de weg: letterlijk en figuurlijk! Kijk maar eens stiekum op hun faceboek site en je zult verbaast zijn. Vooral Timeline en Foto´s is indrukwekkend. Daar MOETEN boeren en voornamelijk de De Boerderij iets tegen overzetten. Anders wordt het een groot probleem die éénzijdige info! Ze werken voordurend met het contrast: vrij en opgesloten. https://www.facebook.com/WakkerDier/app_248342251931848

 • Ross

  Helemaal gelijk Mozes. Laat zien wat je doet en daar kunnen we trots op zijn.

 • B bob

  Gelijk heb je mozes! www.achtergeslotendeuren.org laat zien dat het allemaal wel mee valt met de martelpraktijken in de veehouderij! LOL
  Mozes, grappig dat je enkele zaken die ik geschreven heb gebruikt om aan te tonen dat ik alles verzin .

 • Ross

  Tja Bobke de waarheid kan soms hard zijn ook in jou droomwereld.

 • Bison

  Nou kinderen,niet zo bakkelijen met mekaar,daar berijk je niks mee.
  Je kan op deze site de wereld niet verbeteren door mekaar the hersens in te slaan.
  Daarvoor moet je naar de mid east.LOL

 • B bob

  De mensch is van oorsprong een moordzuchtig egoistisch wezen. Bison. Dus zijn mensen die op grote schaal dieren martelen uit winstoogpunt eigenlijk veel menselijker dan de Biologische veehouders die nog een beetje rekening houden met het Dier als levend wezen. In de ogen van de Bio-industrie ondernemers is een Biologische Veehouder naar een sukkel.
  Ik denk dat de hoeveelheid dieren die een ondernemer mag mishandelen/uitbuiten wel ingeperkt moet worden zodat meer ondernemers dit genot kunnen ervaren.

 • theorikyreintjes1

  Ik denk en weet wel bijna zeker dat de meeste veehouders, zeer veel voor hun dieren over hebben! We weten ook dat veel mensen geen enkele verantwoordelijkheid willen dragen. Waaronder die harde schreeuwers die de hard werkende veehouders schofferen! Laat ze eerst is beginnen om het drank en drugs probleem terug te dringen. Minder criminalieteit en een nuchter verstand!

 • sensia

  deze blog moet verwijderd worden door beheerder, is een lasterlijk en onjuist artikel!

 • bankivahoen

  Dus als iets niet in je straatje past dan moet het weg sensia@?

Laad alle reacties (48)

Of registreer je om te kunnen reageren.