Uitstraling Rondeel groter

agd.media
Twee stallen van 30.000 leghennen. Procentueel steelt het niks voor, maar de uitstraling van het Rondeel-stalconcept voor de sector is vele malen groter.

Rondeel, dochter van stalinrichter Vencomatic, opent vandaag in het Brabantse Wintelre de tweede stal in het concept. Eind volgend jaar moeten er vijf staan in Nederland. Het bedrijf stemt de productie af op de afzet.

Het Rondeel-concept heeft een hoog knuffelgehalte. De Dierenbescherming gaf er drie sterren in het Beter Leven keurmerk aan, waardoor het gelijk staat aan biologische houderij, en het heeft Milieukeur. De eieren zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. Inmiddels oud-minister Gerda Verburg vulde vorig jaar in Baarn de eerste schappen met de dozen. In Wintelre zijn Brabants gedeputeerde Paul van den Berk en ZLTO-voorzitter Hans Huijbers de hoge gasten. Zelfs Wakker Dier is enthousiast.

Het Rondeel-concept blijft voorbestemd voor de nichemarkt. Maar de sector vaart wel bij een dergelijk initiatief. De aandacht is positief. De media belichten het ondernemerschap, de welzijns- en milieuvoordelen. Dit straalt uit naar de hele sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.