Redactieblog

1 reactie

Prijsval op eiermarkt door dioxinecrisis Duitsland

De eierprijzen zijn fors gedaald, met name bruine scharreleieren.

Bij de NOP-richtprijs daalde het prijsniveau met 50 tot 70 cent per honderd stuks. Voor maat 62-63 komt de prijs uit op € 5,25 per honderd stuks. Een daling van 67 cent. De prijsdaling bij de kooieieren is met gemiddeld 20 tot 30 cent iets minder sterk.

De prijsval wordt vooral veroorzaakt door de dioxinecrisis in Duitsland. De eierconsumptie in Duitsland is fors afgenomen en handelaren zijn erg terughoudend. Daarnaast wordt bij iedere partij een dioxinevrij-certificaat gevraagd. De dioxinecrisis komt gelijk met een traditionele prijsdaling na de feestdagen. De productie is onveranderd groot, terwijl de vraag fors is gedaald.

Prognose: prijsdaling.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat geldwolven teweeg kunnen brengen, mogen wij niet onderschatten!!!...

Of registreer je om te kunnen reageren.