Redactieblog

Biologische boeren kiezen vooral voor Groen Links

De helft van de biologische boeren stemt op Groen Links of PvdA. Dat blijkt uit een enquête van marktonderzoeker voor de agrarische sector Geelen Consultancy.

In het onderzoek is aan 151 biologische boeren gevraagd wat ze verwachten te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing in juni.

Bijna 38 procent van de biologische ondernemers zegt Groen Links te stemmen. CDA is onder de biologische producenten de tweede partij: 20 procent stemt hier op. De PvdA is door 14 procent van de ondernemers genoemd, gevolgd door VVD met ruim 8 procent.

De Christenunie wordt door 6 procent van de ondervraagden genoemd als favoriete partij. Geert Wilders is niet populair bij biologische boeren: 1,2 procent van de ondernemers zegt op hem te stemmen. Bijna eenderde van de ondervraagden heeft aangegeven nog niet te weten op welke partij te stemmen.

Of registreer je om te kunnen reageren.