Redactieblog

458 x bekeken

Laagpathogene vogelpest in Italië

In het Italiaanse Perugia is laagpathogene vogelpest van het type H7N3 vastgesteld bij kalkoenen.

Dat hebben Italiaanse autoriteiten gemeld aan de Europese Commissie. Het virustype H7N3 werd vastgesteld bij vleeskalkoenen in een slachterij in Cesena. Het gaat om een koppel van 19.328 kalkoenhanen. De dieren waren afkomstig van een bedrijf in de gemeente Perugia, 150 kilometer ten noorden van Rome. Op het bedrijf zijn geen klinische verschijnselen vastgesteld. Ook was er geen verhoogde uitval.

De besmette kalkoenen zullen worden vernietigd. Rondom het herkomst bedrijf is een beperkingsgebied met een straal van 1 km ingesteld. De pluimveebedrijven in de omgeving van het besmette bedrijf zullen worden onderzocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.