Redactieblog

179 x bekeken

In Egypte meer vrouwelijke slachtoffers vogelpest

De humane besmettingen met vogelpest vertonen in Egypte een afwijkend patroon dan in de rest van de wereld.

Dat blijkt uit onderzoek. In Egypte blijkt 34 procent van de mensen die besmet raken met H5N1 te sterven. In de rest van de wereld is dat in 66 procent van de gevallen. Daarnaast blijken kinderen onder de 10 jaar in Egypte meer besmet te raken met het vogelpestvirus dan elders.

Van de gemelde gevallen in Egypte is 48 procent onder de tien jaar oud, terwijl dit percentage wereldwijd op 25 procent ligt. In Egypte blijkt het in 90 procent van de dodelijke gevallen om een vrouw te gaan. Wereldwijd raken ongeveer evenveel mannen als vrouwen besmet met vogelpest.

Door verder onderzoek moet een verklaring voor de afwijkende situatie in Egypte duidelijk worden. Op dit moment is niet duidelijk waarom de situatie in dit land anders is dan in de rest van de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.